Intuiționista - Colson Whitehead

Intuiționista - Colson Whitehead
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-779-498-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 312
Format: 13x20

DESCRIERE

Intuiționista - Colson Whitehead

 
... vântul e prizonier într-unul din ungherele secrete ale străzii, se strecoară prin crăpături şi şuieră. Liftul e un SmoothGlide de la Arbo, ales adesea de constructorii de clădiri rezidențiale, pe vremea când a fost ridicat numărul 125.
 
Lila Mae îşi aminteşte dintr-un curs de la institut, de spre marketingul ascensoarelor, că cei de la Arbo au cheltuit milioane făcându-i reclamă lui Smooth-Glide printre meseriaşii din breaslă şi la diferite întruniri. Ei au fost primii care au înțeles puterea întunecată a unei perechi de bikini.
 
Pe o platformă rotitoare, împodobită cu serpentine roşii, albe şi albastre, degete suple prefiră aerul, chemând in stalatorii mai aproape. Manechinele au pântece americane perfecte, şi aerul e viciat în vechea sală de conferințe.
 
O pancartă neluată în seamă de amatorii de distracții virile detaliază cu litere argintii Sis temul QuarterPoint de contragreutăți patentat de Arbo. „Vi s-a întâmplat vreodată?
 
Tocmai ați terminat de pus la punct cea mai recentă ofertă şi abia aşteptați să vă înfoiați ca un păun în fața clientului. În timp ce urcați la ul timul etaj, as censorul de marcă X se opreşte şi refuză să se mai urnească.
 
N-o să mai lucrați cu firma aia niciodată! Spuneți adio contragreutăților recalci trante cu noul ascensor rezi dențial Smooth-Glide de la Arbo! În lume sunt folosite în momentul de față peste două milioane de ascensoare Arbo. Deci, urcați?“...
 
.........
 
... buzele lui se arcuiesc în sus, spre nas, şi Lila Mae îşi dă seama că omul n-a mai văzut niciodată un inspector de lifturi ca ea. Lila Mae a identificat un punct pe care îl consideră locul geometric al alienării specifice metropolei. Un punct zero.
 
Se află în inima oraşului, la un colț de stradă unde ziua colcăie un furnicar de cetățeni agitați, iar noaptea nu mai întâlneşti decât prostituate şi vânzători ambulanți de enciclopedii, rătăciți.
 
E la două minute de mers pe jos de birou. Luând acest punct zero drept reper, Lila Mae poate prevedea câtă suspiciune, curiozitate şi enervare va stârni în inspecțiile ei.
 
Walker 125 e la periferia oraşului, aproape de malul râului poluat care ține zgârie-norii la o distanță sigură de suburbii şi departe de colțul ei de stradă. Lui nu-i place de ea...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1088 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.