Istoria secreta a Kremlinului - Michel Honorin

Istoria secreta a Kremlinului - Michel Honorin
-6,1%
Preț: 46,00 RON
49,00 RON (-6,12%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9730-23-2
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 466
Format: 15x22
Categoria: Stiinte politice

DESCRIERE

Istoria secreta a Kremlinului - Michel Honorin

Din carte:
 
... ce putem face când tot guvernul şi toate persoanele din anturajul Maiestăţii sale sunt creaturile lui Rasputin? întreba preşedintele Dumei, Mihail Vladimirovici Rodzianko, într-o seară. Singura posibilitate ar fi să-l ucidem pe acest mizerabil, dar nu găsim în toată Rusia un om capabil de aşa ceva. Dacă nu eram atât de bătrân, m-aş fi angajat chiar eu s-o fac.

Printre cei care aud aceste cuvinte, este şi omul cel mai bogat din Rusia, tânărul prinţ Felix Iusupov. Are douăzeci şi nouă de ani şi este soţul prinţesei Irina, nepoata lui Nicolae al II-lea. Fiind fiu unic, nu a fost trimis pe front, unde dispar în fiecare zi mulţi dintre camarazii săi.

„Câteodată, va povesti el mai târziu, nervii mei întinşi la maxim mă trezeau, tresăream brusc şi nu mă mai puteam nici calma, nici adormi. Oare trebuie să-l ucidem pe Rasputin ca să salvăm Rusia?"

Ideea rămâne totuşi prezentă. Iusupov discută despre aceasta cu unul dintre prietenii lui, vărul primar al ţarului, marele duce Dimitri Pavlovici. Mai sunt contactate trei persoane: căpitanul Suhotin, un camarad al lui Felix, deputatul Puricevici şi doctorul Stanislas de Lazovert, medic-şef al trenului-spital.
 
O femeie, mare admiratoare a lui Rasputin şi prietena lui Iusupov, doamna Golovina, este cea care a creat legătura dintre ucigaş şi victimă, fără să realizeze o secundă că ea este cheia unui complot care are ca scop final asasinarea stareţului.

In ziua de 29 decembrie 1916, la miezul nopţii, prinţul Iusupov, condus de Lazovert, deghizat în şoferul stăpânului, se duce să-l ia pe Rasputin, pe care l-a invitat la petrecerea de la palatul său de la Moika. Spre sfârşitul serii, nu mai rămân în casă decât autorii complotului. Totul este pregătit pentru ca stareţul să nu părăsească casa în viaţă.

Prăjiturile preferate de Rasputin au fost aşezate pe nişte platouri din argint. Felix Iusupov a impregnat pur şi simplu cu cianură trei prăjituri cu migdale roz şi trei cu ciocolată. Cu fiecare prăjitură poţi omorî douăzeci de persoane.
 
Pentru mai multă siguranţă, Lazovert a vărsat în paharele destinate victimei suficiente cristale de cianură cât să asasineze întreg oraşul. Totul este pregătit. Sufrageria dă impresia că tocmai s-a servit cina; mai rămân de servit ceaiul în ceşti şi vinul în pahare cu picior.
 
Dimitri, Purişcevici şi Suhotin ascultă muzică la gramofonul de la primul etaj. Toţi sunt veseli pentru a-i da lui Rasputin impresia că este o petrecere adevărată...
 
CUPRINS:
 
Sfârşitul ţarismului  
Stalin şi „Testamentul" lui Lenin    
Lichidarea culacilor    
Mecanismul epurărilor de la Moscova    
Dispariţia lui Stalin din iunie 1941    
Moartea lui Beria   
Duelul Troţki - Stalin   
Războiul dintre cei doi Stalin: ruptura Stalin - Tito    
Moartea lui Stalin şi destalinizarea

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0518 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.