Istoria secreta a visului

Istoria secreta a visului
-12%
ISBN: 978-606-758-477-6
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 395
Format: 17x24
Preț: 48,31 RON
54,90 RON (-12%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Istoria secreta a visului - Robert Moss

 
... cu talentul lui de povestitor, cu toata eruditia lui si cu experienta lui de ghid al visului activ, Robert Moss face o incursiune fascinanta in istoria visatorilor...
 
... toti visam si visul este esential pentru supravietuirea si evolutia noastra. Robert Moss ne arata in ce fel au influentat visele evenimente importante din istoria lumii.
 
Marturii din vremuri imemoriale si scrieri bine-cunoscute se intalnesc acum intr-o carte vizionara, in care cititorul descopera in alta lumina personalitati vizionare, printre care Ioana d’Arc, Mark Twain, Freud sau Winston Churchill...
 
...
 
... visul nu este textul. O întrebare la care inchizitorii Lucreciei nu au putut răspunde era în ce măsură relatările viselor ei fuseseră "îmbunătăţite" de scribi.
 
La interogatoriu, ea a răspuns: "Nu îmi pot aminti cu adevărat visele fiindcă le-am uitat după ce au fost copiate. Îmi amintesc foarte bine unele lucruri ciudate, dar nu în ordinea în care au fost visate. Nu ştiu cum să descopăr deosebirea între ce am visat cu adevărat şi ce au adăugat viselor mele." (16)

   Dat fiind timpul scurs de atunci, e şi mai puţin probabil să descoperim deosebirea aceea. Totuşi, simţim că suntem aproape de experienţa ei aşa cum a fost atunci când cuvintele sunt scrise "în stil simplu" (estilo llano) şi scenele sunt pline de detaliile pe care o femeie, nu un cleric, le-ar observa - puiul este într-un anumit tip de coş, haina lui Drake este din damasc purpuriu - şi, mai presus de toate, când povestea subterană e pusă în scenă dincolo de lumea imaginală a scribilor ei.

   Lucrecia şi clubul ei de fani, din ce în ce mai mare, nu au trecut neobservaţi. La cinci luni după ce au început să-i fie notate visele, confesorul regal, fratele Diego de Charves, a poruncit o investigaţie a activităţilor ei.
 
Ea a fost reţinută pentru scurt timp şi acuzată de răzvrătire, dar influenţa lui Don Alonso a dus la eliberarea ei. Frica generată de acest episod s-ar putea să fi contribuit la boala nervoasă care a început să-şi facă simţită prezenţa în primăvara anului 1588, când nu mai voia să îşi povestească visele.

   Apoi, în vara lui 1588, profeţiile e. i despre distrugerea Invincibilei Armada s-au adeverit. Armada a fost învinsă de englezi în iulie 1588 şi a suferit pierderi şi mai mari în furtunile din vestul Scoţiei şi Irlandei, în timpul călătoriei către casă din august.
 
S-a răspândit vestea că Lucrecia era un adevărat profet, unul care poate că fusese trimis să salveze Spania de crimele şi nebuniile conducătorilor ei. Peste noapte, a devenit centrul unui cult. Cu toată această atenţie pozitivă, apetitul ei pentru povestitul viselor a reapărut...
 
...
 
... călătorul învaţă lucruri, ducându-se în locuri în care se găseşte informaţia, în această lume sau în alte dimensiuni ale realităţii. Aceasta e calea şamanului şi călătoriile în afara corpului pot fi asistate cu ajutorul tobei sau alte forme de "vehicule sonice".
 
Unele culturi indigene folosesc halucinogene pentru a facilita călătoriile astrale şi e destul de la modă un turism de tip New Age (Noua Eră), care presupune să mergi în junglă şi să ingerezi o fiertură destul de neplăcută cum e ayahuasca.
 
Drogurile nu sunt recomandate călătorilor occidentali şi nici nu sunt necesare. Un călător antrenat are nevoie de doar două lucruri pentru o călătorie, odată ce corpul e relaxat într-un loc liniştit şi protejat: o imagine mentală şi o intenţie.
 
Pregătirea de bază pentru călător implică să înveţe să recunoască natura şi nevoile diferitelor vehicule de energie ce pot opera în afara corpului fizic.
 
Şi implică dezvoltarea unei relaţii strânse de lucru cu aliaţi care îi pot proteja pe visători şi pot ghida călătoria. Aşa cum ştiu copiii mici şi şamanii, nu există escortă mai bună pentru aceste călătorii decât un animal aliat...
 
 
CUPRINS:
 
Introducere: Câmpurile visului... 7

   PARTEA ÎNTÂI - MOTOARELE SECRETE ALE ISTORIEI ... 21

1. Susţinători ai Pământului şi călători prin intermediul viselor... 23
2. Cititori de vise şi prezicători... 50
3. Vise divine... 79
4. Îngerul care tulbura apele... 114
5. Din biblioteca viselor... 134
6. Cum ne ajută visele... 158

   PARTEA A DOUA - MAEŞTRII CELOR TREI LUCRURI "DOAR" ... 183

7. Ioana d'Arc şi prorocii copacilor... 185
8. Frumoasa spioană a viselor din Madrid... 204
9. Calea ferată subterană a viselor... 220
10. Viaţa plină de rime a lui Mark Twain... 238
11. Omul care arunca lucrurile în aer... 258
12. Winston Churchill şi maşinile timpului... 283

Epilog: Istoria viitoare a visului... 307
Mulţumiri... 327

Note... 329
Bibliografie... 369

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

21,91 RON
24,90 RON (-12,01%)
Created in 0.0533 sec