Istoria Sfanta a Vechiului si Noului Testament pentru copii si adulti - Irineu Mihalcescu

Istoria Sfanta a Vechiului si Noului Testament pentru copii si adulti - Irineu Mihalcescu
-10%
Preț: 49,50 RON
55,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-765-140-9
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 128
Format: 20x27
Categoria: Crestinism

DESCRIERE

Istoria Sfanta a Vechiului si Noului Testament pentru copii si adulti - Irineu Mihalcescu

 
CAIN Şl ABEL. NOE Şl POTOPUL TURNUL BABEL
1. Cei dintâi copii ai lui Adam au fost Cain şi Abel. Când a născut pe Cain, Eva a zis: „Am dobândit“, crezând că acesta va fi Mântuitorul făgăduit de Dumnezeu.
Cain se îndeletnicea cu lucrarea pământului, iar Abel, cu creşterea oilor. Cain era răutăcios şi invidios, iar Abel, bun şi blând. Odată au adus amândoi jertfă lui Dumnezeu. Abel a adus ca jertfă ce a avut mai bun în turma sa, iar Cain, ce a fost mai rău din roadele sale. Şi Dumnezeu a primit jertfa lui Abel, iar pe a lui Cain, nu. De necaz, Cain a ucis pe fratele său într-o zi, pe când se aflau amândoi la câmp. Pentru fapta sa, Cain a fost aspru pedepsit de Dumnezeu şi mustrat de cuget, aşa că n-a mai putut trăi alături de părinţii săi, ci s-a retras cu soţia şi cu copiii într-un alt ţinut.
Ca mângâiere pentru pierderea lui Abel, Dumnezeu a dat lui Adam un alt fiu, tot aşa de bun şi blând ca Abel. Acesta s-a numit Set.
2.    Din urmaşii lui Cain şi ai lui Set s-a înmulţit repede neamul omenesc. La început, urmaşii lui Cain erau răi, iar ai lui Set, buni, dar cu vremea, amestecându-se unii cu alţii, s-au făcut toţi răi. Răutăţile de tot felul se ţineau lanţ, iar Dumnezeu nu se mai gândea decât la un singur om, numit Noe. Acestuia i-a spus Dumnezeu că va distruge pământul cu un potop şi i-a poruncit să-şi facă o corabie mare. în ea să intre el cu soţia şi fiii săi şi câte şapte perechi dintre animalele curate şi două dintre cele necurate, precum şi provizii pentru toţi. Noe a făcut aşa cum i-a poruncit Dumnezeu. Când corabia a fost gata şi încărcată cu familia sa şi cu animalele, a început să iasă apa din pământ şi să cadă o ploaie mare, care a ţinut fără încetare 40 de zile şi 40 de nopţi. Apa s-a înălţat până peste vârfurile celor mai înalţi munţi şi a acoperit tot pământul. Toţi oamenii şi toate vieţuitoarele de pe pământ s-au înecat, iar corabia plutea pe deasupra apei.
Abia după şapte luni, apele au început să scadă şi corabia s-a oprit pe vârful Muntelui Ararat din Armenia. Ca să vadă dacă au scăzut apele la poalele muntelui, Noe a dat drumul din corabie unui corb, care nu s-a mai întors. După aceea a dat drumul unui porumbel care, negăsind loc uscat unde să stea, s-a întors înapoi. După şapte zile, a dat drumul din nou porumbelului, care s-a întors acum cu o ramură de măslin în cioc, ceea ce însemna că apele mai scăzuseră şi pomii începuseră să înverzească. După alte şapte zile, porumbelul, slobozit din corabie, nu s-a mai întors. Aceasta însemna că apele scăzuseră de tot. Acum Noe a ieşit din corabie cu toţi ai săi şi cu vieţuitoarele adăpostite în ea şi a adus jertfă de mulţumire lui Dumnezeu. Şi Dumnezeu a binecuvântat pe Noe şi casa lui şi i-a făgăduit că-i va da în stăpânire tot pământul şi că nu va mai pierde lumea cu potop.
3.    Noe a avut trei fii: Sim, Ham şi Iafet, din care s-au înmulţit iarăşi oameni şi iarăşi s-au făcut răi. Nemaiputând trăi toţi la un loc, o parte dintre ei s-au coborât din Armenia în Câmpia Sinaar sau în ţara Babiloniei, între Tigru şi Eufrat, şi şi-au zis: „Veniţi să zidim o cetate şi un turn, al cărui vârf să ajungă până la cer, ca să ne facem nume şi să nu ne risipimpeste tot pământul
Planul acesta era un act de semeţie şi de nesocotire a lui Dumnezeu. De aceea Dumnezeu, care este protivnic celor semeţi, le-a amestecat limbile. Oamenii nu s-au mai putut înţelege unii cu alţii şi au fost nevoiţi să lase lucrul neisprăvit şi să se împrăştie în diferite părţi ale pământului, după limba pe care o vorbeau. Tumul plănuit de ei s-a numit Tumul Babei sau al Babilonului, care înseamnă „amestecare", în amintirea amestecării limbilor.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0555 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.