Iti promit libertatea - Laurent Gounelle

Iti promit libertatea - Laurent Gounelle
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-400-718-6
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 360
Format: 13x20

DESCRIERE

Iti promit libertatea - Laurent Gounelle

 
... o după-amiază blândă de toamnă.

Cheiul Ronului se destindea sub o ceaţă uşoară, scăldat în lumina palidă a soarelui la apus. Nicio adiere de vânt prin ierburile sălbatice de pe pajiştile pustii din jur, colţ de natură neverosimil la câteva aruncături de băţ de centru.

Mulţimea se înghesuia în spatele barierelor metalice dispuse de-a curmezişul cheiului, cincisprezece metri mai încolo. Cu legitimaţia de presă în mână, Sam Brennan reuşise să se strecoare chiar lângă cea spre care erau îndreptate toate privirile, Sybille Shirdoon, pe care o cunoscuse cu ocazia unui interviu făcut cu zece ani în urmă, la puţin timp după ce se angajase la Newsweek.
 
Incă de atunci fusese detaşat în Europa şi, în momentul de faţă, alerga dintr-o ţară într-alta, urmărind evenimentele culturale ori realizând reportaje despre subiectele de fond. Profita de cea mai mică ocazie pentru a reveni în Franţa, a cărei limbă o vorbea fluent.

In săptămâna aceea, absenţa unor subiecte fierbinţi îl adusese în Lyon pentru a acoperi evenimentul anual ce atrăgea mereu mai mulţi oameni din toate colţurile Europei.
 
Lyon, Lugdunum pe vremea romanilor, fortăreaţa lui Lugus, zeul luminilor... în seara respectivă, oraşul se pregătea să celebreze tocmai acele lumini, ca de fiecare dată în ultimii o sută cincizeci de ani. în mod tradiţional, lyonezii aşezau lumânări la ferestrele caselor în fiecare seară de 8 decembrie, oferind oraşului mici ofrande luminoase ce străluceau tremurător în noapte: Luminile colorate ce marcau monumentele accentuau şi ele atmosfera atât de specială în care se scălda oraşul în acea seară.

Cu câteva ore în urmă primise un telefon de la Jennifer, asistenta lui de la redacţie.

—    Sam, mai eşti în Lyon? 

—    Da, bineînţeles.

—    Imaginează-ţi că şi Sybille Shirdoon.

—    Shirdoon e aici?

—    Am informaţia de la o prietenă de la CNN, care are exclusivitate pentru televiziune. Sybille Shirdoon va asista la ridicarea vaporului-restaurant pe care şi-a început cariera. Elicopterul CNN-ului o va duce acolo, pe chei, la orele 17.

—    Cum adică „ridicarea"?
 
.........

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0462 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.