Iubeste-te! 108 moduri de a practica iubirea de sine - Clara Toma

Iubeste-te! 108 moduri de a practica iubirea de sine - Clara Toma
-10%
Preț: 17,01 RON
18,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-94943-0-1
Anul publicării: 2020
Pagini: 80
Format: 13X20

DESCRIERE

Iubeste-te! 108 moduri de a practica iubirea de sine - Clara Toma

 
Conştientizează ce faci cu plăcere şi cu uşurinţă şi ce nu

Sunt activităţi, acţiuni, treburi pe care le facem de obicei în mod natural, cu uşurinţă şi cu plăcere. Ne simţim de parcă „am fi făcuţi pentru asta”* Sau ca şi când totul „e floare la ureche”. Pentru că suntem diferiţi, aceste activităţi diferă, desigur, de la persoană la persoană.
 
O formă de iubire pentru noi înşine este să observăm, să conştientizăm care sunt aceste activităţi pe care le facem cu multă uşurinţă şi chiar cu multa plăcere. Pentru mine, de pildă, este natural şi uşor să scriu. Articole, poezii, texte motivaţionale, scene de roman* însă cu o condiţie: să nu fiu presată de un termen sau de o condiţie.
 
De asemenea, îmi este uşor şi plăcut să gătesc tot felul de răsfăţuri culinare. Dar cu o condiţie: să nu fiu obligată să respect cu stricteţe o reţetă. îmi place, cu alte cuvinte, să gătesc creativ şi spontan.
 
Sunt alte activităţi care îmi displac cu totul, în orice condiţii le-aş face, cum ar fi spălatul vaselor sau călcatul rufelor. Este important să aflăm ce ne place şi ce nu, pentru că, atunci când decidem să ne acordăm iubire, grijă şi respect, este necesar să avem un punct de plecare cu privire la ce activităţi alegem să facem şi pe care să le evităm, în măsura în care acest lucru este posibil.

la-ţi un răgaz de câteva minute, reflectează la câteva activităţi pe care îţi face plăcere să le faci şi pe care simţi că le faci cu uşurinţă şi apoi scrie-le în agenda ta, sau pe o foaie de hârtie.
 
Apoi reflectează la câteva activităţi care îţi sunt total dezagreabile sau care le faci cu greutate şi notează-le pe hârtie...
 
............
 
Delegă cuiva activităţile neplăcute ţie sau găseşte o cale diferită de a le aborda
Când o activitate nu ne place vom avea tendinţa să o evităm, să o amânăm, să „uităm” de ea sau să căutăm să o lăsăm în grija altora* După ce ai identificat activităţile care nu îţi fac deloc plăcere, urmează să vezi în ce măsură poţi alege să renunţi la a le face, fără ca efectul acestei alegeri să te afecteze în mod negativ. îţi voi da un exemplu, plecând tot de la experienţa mea* Cum spuneam, detest să spăl vasele*
 
Mult timp din viaţa mea am crezut că dacă las vasele să zacă în chiuvetă câteva zile sau chiar o săptămână, până venea o menajeră să le spele, ma protejez de ceva care nu-mi place.
 
Doar că, târziu, am realizat că pe de o parte mă protejam, într-adevăr, de o activitate care mă indispunea foarte tare, însă ca şi efect secundar, în mod subliminal, peisajul dezolant pe care îl vedeam în fiecare zi în bucătăria mea, cu un munte de vase murdare în chiuvetă, mă afecta negativ.
 
Nu mai vorbesc de faptul că evitam tot timpul să-mi invit prietenii acasă, deşi îmi doream asta foarte mult, pentru că îmi era pur şi simplu ruşine să îi expun şi pe ei peisajului „mirific” din bucătăria mea...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0501 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.