Iubeste-te ca si cum viata ta ar depinde de asta - Kamal Ravikant

Iubeste-te ca si cum viata ta ar depinde de asta - Kamal Ravikant
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-789-233-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 192
Format: 13x20

DESCRIERE

Iubeste-te ca si cum viata ta ar depinde de asta - Kamal Ravikant

 
...în decembrie 2011 am participat la Weekendul Renaşterii în Charleston, Carolina de Sud. Nu este ce îţi imaginezi, nu e vorba despre cavaleri care se luptă în turniruri şi nici despre dalbe domniţe. Este de fapt o conferinţă la care participă preşedinţi de companii din Silicon Valley şi New York, indivizi de la Hollywood din Los Angeles şi politicieni din Washington împreună cu personalul lor.
 
Seamănă cu conferinţele TED, doar că toată lumea trebuie să participe la secţiuni sau să ţină un discurs. în momentul înscrierii ţi se solicită să indici premiile şi recunoaşterile obţinute, iar drept exemplu ei indică premiul Nobel. Pe bune.

Eu nu aveam niciun premiu despre care să pomenesc.

Sau pedigri. Şi pe cartea mea de vizită nu scria nici Goldman Sachs, nici Morgan Stanley. Atunci când organizatorul evenimentului m-a prezentat publicului înaintea discursului pe care l-am susţinut (tema care mi-a fost atribuită era „Dacă aş putea face orice...“), a spus: „Kamal nu poate sta locului. Indiferent dacă este infanterist în armata SUA, escaladează Himalaya sau traversează Spania în pelerinaj, el se află mereu în mişcare".

Işi făcuse temele. Nu-mi amintesc restul, ci doar ultima lui remarcă: „Sunt sigur că va avea lucruri interesante pe care să vi le împărtăşească".

Am avut la dispoziţie exact două minute ca să urc pe scenă şi să mă adresez unui public format din cercetători, oficiali de la Pentagon, politicieni şi preşedinţi de companii, toţi fiind mult mai calificaţi decât mine să vorbească despre aproape orice. Antevorbitorul meu era cel mai tânăr absolvent de MIT. Şef de promoţie, evident.

Este interesant ce îţi trece prin minte în astfel de clipe.

Este adevărat că timpul încetineşte. Dar acesta este aproape un clişeu. Nu mai există decât scena şi microfonul. Urci. Publicul se zăreşte ca prin ceaţă, ca într-o fotografie mişcată. Porneşte cronometrul.

Şi apoi am ştiut ce să fac. Aveam să le ofer ceva ce nu le mai putea oferi nimeni altcineva. Adevărul meu. Un lucru pe care l-am învăţat strict din experienţa mea; un lucru care m-a salvat. Şi publicul s-a zărit apoi clar.

—    Dacă aş putea face orice, am spus la microfon, aş împărtăşi lumii secretul vieţii.

Râsete din public.

—    Pe care tocmai l-am descoperit acum câteva luni.

în următoarele două minute, am vorbit despre vara anterioară, când fusesem foarte bolnav, aproape imobilizat la pat. Compania pe care o construisem de la zero în urmă cu patru ani dăduse faliment, tocmai trecusem printr-o despărţire şi o prietenă dragă murise subit...
 
CUPRINS:
 
Introducere
De ce sa cititi aceasta carte?
 
PARTEA 1. LEGAMANTUL
 
PARTEA A 2-A. Manualul. Intentia mea
 
PARTEA A 3-A. Lectia

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0516 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.