Iubire in decembrie 89 - Stelian Turlea (Carte cu autograful autorului)

Iubire in decembrie 89 - Stelian Turlea (Carte cu autograful autorului)
Preț: 31,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978606-749-410-5
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 195
Format: 13x20

DESCRIERE

Iubire in decembrie 89 - Stelian Turlea (Carte cu autograful autorului)
 
... a trebuit să ajung la Paris ca să înţeleg cum am intrat în beleaua asta?

 Nebunia avea să înceapă la câteva zile după sosirea mea. Până atunci am bătut străzile cu ochii-n patru să nu dau în dambla de atâtea frumuseţi care-şi purtau cu nepăsare balcoanele sfidătoare, sub bluziţe colorate abia ţinute în frâu de breteluţe cât firul de aţă. Nepăsare pe naiba!
 
Franţuzoaicele astea ştiu să te bage în draci doar cu ocheade de-o miime de secundă, după care mimează indiferenţa. Picioarele născute din amigdale le poartă mai departe într-o boare parfumată ce se ţine scai de tine o săptămână. Trebuia să rezist cu demnitate, nu se putea să-mi pierd pantalonii doar pentru o privire-două, fie ele şi fierbinţi.
 
Nu se ştie dacă după colţ nu apare o ispită şi mai mare. De-asta-mi place mie să bat străzile: nu te plictiseşti o clipă, vezi clădiri zidite de Cel de Sus atât de meşteşugit, încât nu te poţi opri să-i ridici osanale, să-ţi spui că viaţa merită trăită şi că nu e ştiinţă ce trebuie studiată mai abitir ca arhitectura!
 
Era plăcut să te uiţi la ele. Dar şi trist. Cine ştie ce proaste se arătau după ce deschideau gura, sau ce scorpii, şi-ţi blestemai zielele că nu te-ai mulţumit cu privitul!

Dacă tot ajunsesem la Paris, am încercat să arunc o privire prin locurile preaumblate. înainte să plec se repeziseră toţi colegii cu sfaturi. Nu pierde Arcul de Triumf! Să nu uiţi să urci în Turnul Eiffel! Plimbă-te cu vaporaşele-muscă! Intră la Luvru! Cercetează buchiniştii! Dacă nu priveşti cum curge Sena, n-ai privit nimic! Caută mormântul lui Napoleon la Panteon! Du-te la Notre Dame, să vezi pe unde se ascundea Cocoşatul! Nu rata muzeul cutare! Trebuie să admiri Opera! Să nu umbli prin Place Pigalle ar fi mai mare ruşinea! Strânge bani şi du-te la un cabaret, nicăieri nu-i ca Ia Paris! Ce cabaret, dom’le, intră într-un bistro, neapărat într-un bistro şi bea o carafă cu vin roşu, nicăieri în lume n-o să te simţi ca acolo! Dacă nu te plimbi în parcul cutare, te-ai dus degeaba! Fă aia, fa ailaltă! Puteam să-mi umplu carneţelul cu îndemnuri călduroase pentru mulţi ani, de parcă aş fi rămas acolo până la pensie...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0501 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.