Iubirea in opt capitole - John Gottman

Iubirea in opt capitole - John Gottman
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 248
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Iubirea in opt capitole. Un plan pentru a face iubirea sa dureze - John Gottman

 
... vieţile şi relaţiile noastre devin mai bune, mai vesele şi mai distractive atunci când ne amintim să ne jucăm, când le piperăm cu puţină aventură. Când a fost ultima dată când tu şi partenerul tău aţi încercat ceva nou împreună? Când a fost ultima dată când aţi pornit împreună într-o aventură? Când a fost ultima dată când aţi râs împreună? Când v-aţi prostit?
 
Dacă nu îţi poţi aduce aminte, atunci chiar ai nevoie de o şedinţă copioasă de joacă. Joaca este o parte necesară şi vitală din relaţiile noastre. Spus simplu: cuplurile care se joacă împreună rămân împreună.
 
Unul dintre cele mai mari mituri legate de relaţii este acela care spune că trebuie să nutriţi idei similare despre ce înseamnă distracţia şi aventura, ca să puteţi avea o relaţie reuşită.
 
Desigur că este foarte bine dacă se întâmplă aşa, dar nu contează dacă nu aveţi aceleaşi reprezentări despre ce înseamnă o viaţă aventuroasă. Cel mai important lucru este să găsiţi toate modurile posibile în care să vă puteţi juca împreună şi să vă sprijiniţi reciproc, chiar dacă aveţi parte de peripeţii separate.
 
Pentru multe cupluri, joaca şi distracţia sunt primele lucruri care dispar dintr-o relaţie; ele se află la finalul listei de lucruri pe care trebuie să le faceţi. Orele multe petrecute la muncă, cerinţele legate de familie şi stresul pot să elimine distracţia dintr-o relaţie.
 
Profesorul de psihologie la Universitatea din Denver şi codirector la Centrul Howard Markman pentru Studii Maritale şi de Familie afirmă: „Corelaţia dintre distracţie şi fericirea maritală este ridicată şi semnificativă. Cu cât mai mult investeşti în distracţie şi prietenie, cu atât mai fericită va deveni relaţia cu timpul''.
 
Markman şi codirectorul său, Scott Stanley, au realizat un studiu de lungă durată în 1996 pe 300 de cupluri din Denver, folosindu-se de un chestionar bazat pe o scală a „distracţiei şi prieteniei'', pe care cei doi au creat-o. Deşi studiul încă nu a fost publicat, descoperirile sunt clare: cuplurile care se joacă, râd şi iau viaţa de zi cu zi ca pe un „joc'' devin cupluri mai fericite.

Distracţia la comun, activităţile făcute împreună şi râsul molipsitor contribuie la formarea unei relaţii mai puternice, mai fericite şi mai sănătoase...
 
CUPRINS:
 
Şi iată că a sosit seara tn care vă întâlniţi
Conversaţiile cu adevărat importante 
Seara tn care vă tntălniţi    
Cele patru abilităţi ale conversaţiei intime   
Arta de a asculta   
 
întâlnirea numărul 1. Sprijină-te pe mine
Încredere şi devotament   
Întâlnirea numărul 2. Acceptarea opiniilor divergente
Cum să abordezi un subiect pe care nu vă înţelegeţi  
Întâlnirea numărul 3. Să trecem la fapte!
Sex şi intimitate  
Întâlnirea numărul 4. Preţul iubirii:
Muncă şi bani 
Întâlnirea numărul 5. Este loc să creşteţi:
Familie 
Întâlnirea numărul 6. Joacă-te cu mine:
Distracţie şi aventură
Întâlnirea numărul 7. Ceva în care să crezi
Dezvoltare şi spiritualitate  
întâlnirea numărul 8. O viaţă de iubire: Visuri    
Concluzii.    Preţuiţi-vă unul pe celălalt  
Anexe    Mai multe întrebări cu răspunsuri deschise 
Mulţumiri

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0546 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.