Iubirile lui Chico. Aventurile cavalerului Pardaillan - Michel Zevaco

Iubirile lui Chico. Aventurile cavalerului Pardaillan - Michel Zevaco
Preț: 19,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 368
Format: 13X20

DESCRIERE

Iubirile lui Chico. Aventurile cavalerului Pardaillan - Michel Zevaco

 
... când Pardaillan se aşeză în primul rând al gradenurilor, pe locul pe care Espinosa avusese grijă să-i fie păstrat, trâmbiţele răsunară.
Era semnalul aşteptat cu nerăbdare care anunţa că regele poruncea să se înceapă.

Barba-Roja fusese desemnat să lupte cu primul taur. Al doilea îi revenea unui senior oarecare de care nu trebuie să ne preocupăm; al treilea, lui El Torero.
Barba-Roja, încins în armura lui, încălecat pe un cal superb ferecat în fier ca şi călăreţul, stătea aşadar în momentul acela în arenă, înconjurat de vreo zece oameni de-ai lui, însărcinaţi să îl asiste în luptă.

Arena era în plus invadată de o mulţime de gentilomi care nu aveau ce căuta acolo, dar simţeau nevoia stringentă de a veni să facă paradă pe acolo, sub privirile frumoaselor şi nobilelor doamne care ocupau balcoanele şi gradenurile.
 
Toată această lume se foia, flecărea, se învârtea, se sucea, râdea cu voce tare, se străduia prin toate mijloacele să atragă atenţia asupra ei, se străduia mai ales, fie şi numai pentru o sutime de secundă, să atragă atenţia regelui, mereu glacial în postura lui plictisită.

Obligatoriu, îl înconjurau şi îi făceau complimente lui Barba-Roja, ţeapăn în şa, cu lancea în mână, cu ochii aţintiţi cu îndărădnicie spre poarta ţarcului prin care trebuia să pătrundă animalul cu care avea să se lupte.

în afara mulţimii de gentilomi inutili şi de areneros ai lui Barba-Roja, exista o sumedenie de muncitori însărcinaţi cu întreţinerea arenei, cu ridicarea răniţilor sau a cadavrelor, cu împrăştierea nisipului peste sânge, cu deschiderea şi închiderea porţilor, în sfârşit cu o mie şi una de treburi mărunte auxiliare a căror necesitate urgentă se făcea simţită în ultimul minut. Toată această mulţime de lucrători era fireşte foarte sâcâită...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0632 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.