Judecatorul - Adrian Chifor

Judecatorul - Adrian Chifor
-18%
Preț: 36,90 RON
45,00 RON (-18%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8935-70-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 244
Format: 13x20

DESCRIERE

Judecatorul - Adrian Chifor

 
... comuniştii încă erau în fruntea ţării şi cu greu cetăţeanul îşi putea procura pâinea cea de toate zilele, care încă se vindea la cartelă. Jumătate de pâine albă de persoană pe zi, aceasta era raţia de care putea beneficia un locuitor al României în acele timpuri.

Carnea era la mare căutare. Tache măcelarul vindea sau dădea totul pe sub mână. De fiecare dată când era aprovizionat, carnea trebuia păstrată pentru miliţie, primărie, judecătorie şi cunoştinţe. Lumea se îmbulzea la uşa măcelăriei doar pentru „adidaşi” (picioarele de porc), cap de porc şi tacâmuri de pui.
 
Toate rafturile alimentarelor erau goale. Pentru uleiul care se dădea cu raţia, trebuia să stai la rând o zi întreagă, la fel şi pentru zahăr, orez, faină şi toate cele de trebuinţă, pe care nu le găseai nici în ruptul capului.

Sică tocmai se întorcea spre casă cu sacoşa de alimente pentru care a stat la rând în jur de patru ore. Un kil jumate de zahăr, unu jumate de ulei, două kile de orez, iar faină de grâu nu a mai apucat: s-a terminat la cinci persoane în faţa lui.

Când a intrat în casă, maică-sa l-a primit bucuroasă, i-a luat sacoşa din mână şi a-nceput să cerceteze cu atenţie.

-Făină nu ai mai apucat, nu?...
 
CUPRINS:
 
1989, august   
Uneltirea  
Arestarea  
Aşteptarea   
Procesul       
Vestea    
Vizita      
Plecarea    
Acasă    
Judecata   
Surpriza   
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0490 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.