Julio Cortazar - Sotron (editia 2018)

Julio Cortazar - Sotron (editia 2018)
-20%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 504
Format: 13x20
Preț: 40,00 RON
50,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Julio Cortazar - Sotron (editia 2018)

 
... un limbaj abstract şi aproape alegoric, dar vreau să spun că Oliveira e sensibil în mod patologic la ceea ce-i impune tot ce-l înconjoară, lumea în care trăieşte, tot ce i-a hărăzit soarta, ca s-o spunem cu gentileţe.
 
Intr-un cuvînt, îl înnebuneşte circumstanţa. Adică lumea îl face să sufere. Dumneavoastră aţi bănuit acest lucru, Luda, şi cu încîntătoare inocenţă vă imaginaţi că Oliveira ar fi mai fericit în oricare din Arcadiile de buzunar plăsmuite de toate madamele Leonie de pe lume, ca să nu mai vorbim de mama mea cea de la Odessa.
 
Căci dumneavoastră n-aţi crezut povestea cu ananaşii, presupun.
 
— Nici povestea cu scuipătoarele, zise Maga. E greu de crezut.
 
Lui Guy Monod i s-a năzărit să se scoale cînd Ronald şi Etienne căzuseră la învoială să-l asculte pe Jelly Roll Morton; deschizînd un ochi, hotărî că spinarea aceea care se profila în strălucirea luminărilor verzi era a lui Gregorovius.
 
Se înfioră violent, luminările verzi văzute din pat îl impresionau neplăcut, ploaia în lucarnă se amesteca straniu cu rămăşiţe de imagini de vis, tocmai visase un loc absurd, dar plin de soare, unde Gaby umbla goală, aruncînd firimituri de pîine unor porumbei mari ca nişte raţe şi proşti de-a binelea. „Mă doare capuf, îşi spuse Guy.
 
Nu-l interesa absolut deloc Jelly Roll Morton, deşi era amuzant să auzi ploaia bătînd în lucarnă şi cîntecul lui Jelly Roll: Stood in a corner, with her feet soaked and wet.,,, precis că Wong ar fi născocit pe dată o teorie despre timpul real şi cel poetic, dar o fi oare adevărat că Wong spusese că o să facă nişte cafea?
 
Gaby dînd firimituri de pîine porumbeilor şi Wong, vocea lui Wong strecurîndu-se printre picioarele lui Gaby, goală într-o grădină cu flori în culori ţipătoare, spunînd: „Un secret învăţat la cazinoul din Mentori*. Era foarte posibil ca Wong să-şi facă, la urma urmei, apariţia cu o cafetieră plină.
 
Jelly Roll cînta la pian, bătînd uşor ritmul cu pantoful, în lipsa unei percuţii mai ca lumea, Jelly Roll putea interpreta Mamie’s Blues legănîndu-se puţin, cu ochii aţintiţi asupra unei muluri de pe tavan, sau era o muscă ce zbura şi apoi venea la loc ori o pată care zbura şi apoi venea la loc în ochii lui Jelly Roll...
 
 
CUPRINS:
 
Indrumar de lectură 
 
De partea cealaltă 
 
De partea aceasta
 
Din alte părţi (Capitole la care se poate renunţa)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0557 sec