Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Jumatate inocenta, jumatate inteleapta. Povestiri despre relatia dintre terapeut si pacient

Jumatate inocenta, jumatate inteleapta. Povestiri despre relatia dintre terapeut si pacient
-10%
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 320
Format: 15x22
Categoria: Psihologie
35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Promoția expiră la 31.03.2018
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Jumatate inocenta, jumatate inteleapta. Povestiri despre relatia dintre terapeut si pacient - Susie Orbach

 
... se spune că instrumentul psihoterapeutului este propria personalitate – el se lasă atins afectiv de pacient, și își folosește propriile reacții emoționale ca sursă de informații despre pacient.
 
Volumul de față ilustrează prin șapte povestiri de psihoterapie modul în care sentimentele pacientului și analistului, transferul și contratransferul, se întrepătrund, generând experiența unică a fiecărei terapii, și modul în care terapeutul își analizează și utilizează reacțiile contratransferențiale...
 
Din carte:
 
Jumătate inocentă, jumătate înţeleaptă

Povestea era atât de exagerată! Dacă aş fi citit-o intr-un roman, mi s-ar fi părut la limita credibilului- Stând şi ascultând-o, nu eram surprinsă că Jenny venise pentru o consultaţie.
 
Nu a ieşit totul la lumină dintr-un foc. Era prea multă durere şi confuzie pentru aceasta. De fapt, când Jenny a venit la prima dintre cele şase şedinţe, m-am întrebat chiar cât de nebună era.
 
Rostogolea precipitat două, trei fraze comprimate, înainte ca frânele să-i cupleze şi să se oprească abrupt, de parcă ceea ce se auzise ea singură spunând era prea oribil ca să fie crezut.
 
Odată spusă toată povestea, s-a simţit vizibil uşurată. Cadenţa s-a schimbat. Cuvintele ei curgeau unul după altul fără dificultate şi cu foarte multă trăire. Era povestea unei asemenea dureri şi a unei asemenea confuzii, încât temporar o dezechilibrase.
 
Mai mult de-atât, îi tulburase imaginea pe care o avea despre oameni. Trauma pe care o trăise cutremurase puternic tot ceea ce credea şi valoriza ea.
 
Pierderea ei nu consta doar în evenimentele trăite, ci şi în ameninţarea implicită pe care o reprezentau ele la adresa a tot ceea ea luase de bun până atunci.
 
Iată povestea. Jenny fusese un copil adoptat la naştere şi copilul unic al unei familii din clasa medie din Sussex. Tatăl ei era consultant în inginerie, mama ei absolvise cursuri de pian. Jenny a absolvit Trinity College of Music, a devenit profesoară de vioară, iar apoi s-a măritat cu Robert, un avocat care câştiga foarte bine, care era interesat de muzică şi de teatru-şi cu care avea doi copii, Sophie, de şapte ani, şi Jake, de nouă.
 
Când Jenny avea treizeci şi cinci de ani, părinţii ei au murit pe neaşteptate, mai întâi mama, iar şase luni mai târziu tatăl ei. Dorinţa ei de a-şi cunoaşte părinţii biologici a devenit tot mai puternică şi s-a apucat să-i caute, în special pe mama ei.
 
A descoperit că părinţii ei nu mai erau împreună. Se despărţiseră la scurt timp după naşterea ei, când tatăl ei dispăruse din viaţa mamei ei biologice.
 
Mama ei, Lily, emigrase apoi Ia Vancouver, în Canada, unde se căsătorise cu Mike, un şofer de camion, şi avuseseră copii, pe fraţii vitregi ai lui Jenny, Steve, de douăzeci şi şapte de ani, şi Tony, de douăzeci şi patru.
 
A fost contactată mama ei biologică şi Jenny a plecat la Vancouver să o întâlnească. Lily era încântată că fusese găsită. îşi dorise mult o reuniune şi o şansă să ajungă să-l cunoască pe copilul la care renunţase.
 
Jenny şi-a prelungit vizita de weekend şi a rămas cu Lily şi cu Mike în casa lor din East Vancouver, o zonă de case modeste cu două sau trei etaje şi structură de lemn, locuită în principal de imigranţi albi.
 
Şi-au petrecut cele câteva zile împreună făcând cumpărături, stând la cafele, povestind, vizitându-i pe Steve şi Tony şi mergând la un med de hockey al echipei Vancouver Canucks.
 
Deşi Lily nu era avută — serviciul lui Mike şi zona în care locuiau dovedeau acest lucru —, Jenny a observat că trăia confortabil. Lily era bine îmbrăcată, într-o manieră stridentă, casa ei era ticsită de mâncare şi, deşi Jenny...
 
 
CUPRINS:
 
O cameră cu privelişte
Vampirul Casanova
Belle
Pași în întuneric
Greutatea este o problemă...
Imposibilitatea sexului
Şi astfel
Reflecţii şi întrebări

Mulţumiri
Note

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.1116 sec
loader
Caut in catalog...
loader