Jurnalul unui bebeluș. Ce vede, ce simte și ce trăiește copilul tău

Jurnalul unui bebeluș. Ce vede, ce simte și ce trăiește copilul tău
-10%
Preț: 31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-400-613-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 176
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Jurnalul unui bebelus. Ce vede, ce simte si ce traieste copilul tau - Daniel N. Stern

 
... Joey a intrat într-o perioadă scurtă, dar extraordinară din viaţa sa. între vârsta de opt săptămâni şi cea de douăsprezece săptămâni, copilul trece printr-un salt dramatic în dezvoltarea sa. I se dezvoltă abilităţile necesare pentru interacţiunea socială: apare zâmbetul social, începe să vocalizeze şi susţine contactul vizual.
 
Aproape peste noapte, copilul devine cu adevărat o fiinţă socială. Totuşi, cele mai intense interacţiuiii sociale pe care le întreţine sunt imediate, în sensul că sunt limitate la interacţiunea faţă în faţă, la nivelul lui „aici şi acum, între noi“. în forma sa concentrată, această lume socială intensă va dura până în jurul vârstei de şase luni.
 
Ca modalitate de a interacţiona cu oamenii din jur şi de a le interpreta comportamentul, felul în care se structurează această lume socială imediată va avea ecouri pe tot parcursul vieţii sale.

Aceasta este o lume socială specială din mai multe motive. întâi, este vorba despre chipuri în sine. Pentru Joey, chipul este acum cel mai atractiv şi fascinant obiect. Are propriile sale reguli speciale şi are puteri evocatoare. Acest lucru e-ste valabil şi pentru adulţi, deşi noi suntem mai puţin concentraţi pe feţe.
 
In viaţa dumneavoastră, probabil că aţi petrecut mai mult timp uitându-vă la feţe decât la oricare altă clasă de obiecte. Studiaţi feţele de când v-aţi născut. Ştiţi ce ar trebui acestea să facă, ce nu ar trebui să facă şi când. Dumneavoastră — la fel ca mai toţi oamenii — sunteţi un expert natural în subtilităţile expresiilor faciale.
 
Până la urmă, faţa este principalul loc unde putem citi sentimentele şi intenţiile celor din jur. Şi începem să devenim experţi în citirea feţelor încă de la începutul vieţii noastre.

Faţa reprezintă o lume unică pentru Joey. In primul rând, sistemul lui vizual face ca feţele să îi pară cel mai plăcut lucru de privit. Procesul îndelungat al evoluţiei a înzestrat sistemul vizual al lui Joey cu anumite preferinţe. De exemplu, el preferă curburile (ca obrajii şi sprâncenele) în detrimentul liniilor drepte.
 
Preferă contrastele puternice între culori deschise şi închise (cum este albul ochilor faţă de pupilă). Preferă unghiurile ascuţite (cum sunt colţurile ochilor) în detrimentul unghiurilor obtuze. Este fascinat de simetria în planul vertical (cum este imaginea în oglindă a jumătăţilor stângă şi dreaptă ale feţei).
 
Acum — faţă de atunci când avea şase săptămâni — este captivat de mişcarea din interiorul unui cadru (cum sunt buzele mişcându-se în cadrul feţei)...
 
CUPRINS:
 
Introducere: Cum se deschid lumile din viața unui bebeluș 

I. Lumea Sentimentelor: Joey la șase săptămâni 
1. Un petic de lumină: Ora 7: 05 
2. Cântecele spațiului: Ora 7: 07
3. Furtuna foamei: Ora 7: 20
4. Furtuna foamei trece: Ora 7: 25

II. Lumea Socială Imediată:
Joey la patru luni și jumătate
5. Un duet al chipurilor: Ora 9: 30
6. Timp, spațiu și flux: La prânz 

III. Lumea Peisajelor Mentale:
Joey la douăsprezece luni 
7. O călătorie: Ora 10: 30 
8. Un sentiment împărtășit: Ora 11: 50 

IV. Lumea Cuvintelor: Joey la douăzeci de luni 
9. „Dovlecel": Ora 7: 05 
10. Ciocnirea lumilor: Ora 7: 21

V. Lumea Poveștilor: Joey la patru ani
11. Lumi paralele: Ora 8: 00 și ora 9: 00 

Bibliografie selectivă 
Mulțumiri

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0565 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.