Jurnalul unui librar - Shaun Bythell

Jurnalul unui librar - Shaun Bythell
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-978-315-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 352
Format: 13x20

DESCRIERE

Jurnalul unui librar - Shaun Bythell

 
Astăzi, Nicky s-a ocupat de magazin ca eu să mă pot duce la Leeds să văd o bibliotecă particulară cu 600 de cărţi despre aviaţie. Am plecat cu Anna la ora 10: 00 şi, chiar la plecare, Nicky m-a sfătuit: „Uită-te la cărţi, gândeşte-te la o cifră, apoi înjumătăţeşte-o!''
 
Mi-a mai spus şi că, atunci când va veni apocalipsa şi numai Martorii lui Iehova vor mai fi pe pământ (sau versiunea ei despre apocalipsă, oricare ar fî ea, că nu prea sunt atent când începe să vorbească despre religie), are de gând să vină la mine acasă şi să-mi ia lucrurile. E clar că la asta se gândeşte când tot pune ochii pe diverse piese de mobilier de-ale mele.

Anna, o scriitoare americană cu doisprezece ani mai tânără decât mine, este partenera mea. Locuim împreună în apartamentul cu patru dormitoare de deasupra anticariatului, împreună cu o pisică neagră pe care am numit-o Căpitan după căpitanul orb din Under Milk Wood.
 
Anna a lucrat pentru NASA în Los Angeles şi a venit în Wigtown într-o vacanţă cu viză de lucru, în 2008, pentru a-şi îndeplini ambiţia de a lucra într-o librărie în Scoţia, aproape de mare. Am fost imediat atraşi unul de celălalt şi, după o scurtă întoarcere în California, a hotărât să revină.
 
In 2012, povestea ei i-a stârnit interesul unei jurnaliste care vizita Wigtown în timpul festivalului de carte din anul acela, Anna Pasternak, care a scris un articol despre ea în Daily Mail.
 
In scurt timp, Anna a fost abordată de un editor care i-a propus să scrie despre experienţele ei, aşa că, în 2013, prima sa carte, Three Things You Need to Know About Rockett, a apărut la Short Books.
 
In ciuda succesului ei literar, Anna este, aşa cum singură se declară, o „impresionistă a limbajului'', cu o tendinţă care este şi simpatică, şi frustrantă de a reinventa limba când vorbeşte. Metoda ei de a interpreta cuvintele pe care le aude fără a fi atentă şi de a le repeta într-o versiune oarecum apropiată de original, dar vagă duce la o tocană incomprehensibilă de vorbe, asezonată cu câţiva termeni idiş pe care i-a învăţat de la bunica ei.

Femeia care vinde cărţile despre aviaţie a sunat săptămâna trecută, dând impresia că se grăbeşte. Cărţile îi aparţinuseră răposatului ei soţ, care a murit în urmă cu un an. Ea a vândut casa si trebuie să se mute în martie.
 
Am ajuns acolo la ora 15: 00. Din prima clipă, am fost distras de peruca ei evidentă, ca să nu mai zic de castanele împrăştiate pe podea lângă uşi şi ferestre. Ne-a explicat că soţul ei murise de cancer, iar acum şi ea făcea tratament pentru aceeaşi boala. Cărţile se aflau intr-o mansardă amenajată, la capătul unei scări înguste.
 
A durat ceva să negociem un preţ, dar în cele din urmă ne-am înţeles la 750 de lire pentru vreo 300 de cărţi. Nu a deranjat-o deloc că le-am lăsat pe celelalte acolo. De-ar fi mereu aşa! De cele mai multe ori, oamenii vor să scape de toată colecţia...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0613 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.