Kaizen. Metoda japoneză pentru o viață mai bună - Sarah Harvey

Kaizen. Metoda japoneză pentru o viață mai bună - Sarah Harvey
Preț: 37,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-6925-4
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 232
Format: 13x20

DESCRIERE

Kaizen. Metoda japoneză pentru o viață mai bună - Sarah Harvey

 
...Kaizen te ajută să schimbi viaţa pas cu pas. În loc să te arunce în necunoscut, kaizen înseamnă să faci un pas în spate, să-ţi analizezi obişnuinţele actuale, să decizi ce anume vrei să îmbunătăţeşti în viaţa ta, să te gândeşti la alte noi provocări pe care le-ai putea accepta, ca mai apoi să concepi un plan pentru a te schimba în mici etape progresive. Aproape că nu vei observa cum apar diferenţele în rutină.
 
Numeroase cărţi promit soluţii pentru o viaţă fericită — diete de post ţăcănite, sfaturi de la bio-maniaci să consumăm mai mult ulei de cocos, exerciţii fizice extreme recomandate de foşti militari cu o condiţie fizică ieşită din comun.
 
Mai toţi găsim exagerate asemenea soluţii, avem deja prea multe pe cap şi ne e greu ne să ţinem de aceste schimbări pe termen lung. Psihologii specializati în automatismele comportamentale susţin ideea schimbărilor treptate, care garantează rezultate durabile.

Viaţa mea nu este nicidecum perfectă; nu deţin un conac frumos cu vedere la lac şi sunt zile în care îmi dau seama că am mâncat doar hrană nesănătoasă.
 
Devin în schimb tot mai atentă la comportamentul meu, la deprinderile mele şi îmbunătăţesc încet-încet anumite aspecte din viaţa mea care mă nemulţumeau înainte. Am grijă de mine mai mult şi mă simt mult mai dispusă să învăţ lucruri noi. Faptul că mi-am schimbat obiceiurile puţin câte puţin mi-a transformat cu totul modul de viaţă.
 
Şi, după cum ar depune mărturie prietenii şi familia mea, dacă eu am reuşit, cu siguranţă vei reuşi şi tu! M-am consultat cu practicanţi kaizen, psihologi şi cunoscuţi care mi-au fost sursă de inspiraţie, astfel încât, în următoarele capitole, îţi voi arăta în ce măsură îţi pot îmbunătăţi viaţa micile schimbări treptate.
 
Nu mulţi oameni îşi permit luxul de a-şi face bagajele şi de a se muta pe alt continent, cum am făcut eu, dar m-aş bucura ca această carte să devină ghidul tău pentru o viaţă mai bună, fie şi doar în câteva privinţe mai mărunte, şi să te încurajeze să accepţi noi experienţe antrenante...
 
CUPRINS:
 
Prolog. Cum mi-am schimbat viaţa
în bine cu ajutorul metodei kaizen    
Introducere     
Să pornim la drum   
Sănătatea | Kenko     
Munca | Shigoto     
Banii | Okane     
Casa | Ie     
Relaţiile | Kankei    
Formarea de noi obiceiuri | Shukanka    
Pietre de încercare   
Concluzie    
Mulţumiri    
Note    

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0567 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.