La adapostul noptii vantul ne va purta inapoi acasa - Majok Tulba

La adapostul noptii vantul ne va purta inapoi acasa - Majok Tulba
Preț: 36,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2019
Pagini: 270
Format: 13x20

DESCRIERE

La adapostul noptii vantul ne va purta inapoi acasa - Majok Tulba

 
Numele meu este Fund de Babuin.

Aşa m-au botezat. In tabăra rebelilor, te mulţumeşti cu ce primeşti şi cu ce poţi lua singur. Când iei ceva, de regulă înseamnă ca altcineva a murit. Am luat câteva lucruri de când am ajuns aici. Nu mai ştiu exact cât e de atunci. Unii recruţi numără zilelel sau, cel puţin, încearcă.
 
O vreme, în fiecare dimineaţă când mă trezeam îmi spuneam că aceea era prima mea zi in tabără. Acum îmi spun că este a doua zi. Prima zi însemna că trebuia să învăţ totul de la început, în fiecare dimineaţă, cu. amintirile despre satul meu încă proaspete în minte.
 
A doua zi inseamnă că-mi pot aminti câte ceva din ce s-a întâmplat, suficient cât să ştiu cum să mă descurc în tabără, dar nu foarte mult.

Toată lumea îmi spune Babuinul—soldaţii, femeile, băieţii mai mari şi mai mici, cei vii şi aproape morţi. Numai Căpitanul îmi spune Fund de Babuin. Şi mai e Preotul. Preotul îmi spune tot Babuinul, deşi uneori şopteşte un alt nume, imul ce nu-mi mai aparţine de mult timp.
 
Au trecut doar câteva zile de cand rebelii m-au luat din sat, dar au fost nişte zile foarte lungi. Sunt mai înalt acum, iar uniforma a început să mi se potrivească. Au fost nişte zile nespus de lungi.

Când am ajuns în tabără, am descoperit cu stupoare o mulţime de oameni. înainte nu văzusem decât grupuri de câte douăzeci sau treizeci de rebeli şi am crezut că aceia erau toţi. Copiii cred că lumea pe care o cunosc reprezintă întregul univers. Primul pas spre maturizare îl faci când descoperi cât de multe lucruri mai ai de descoperit.

Tabăra semăna cu o imensă colonie de furnici. Alţi copii, nu cu mult mai mari decât mine, dar înarmaţi, mergeau pe motociclete şi ascultau muzică rap la un casetofon vechi. Purtau uniforme de camuflaj, verzi sau cafenii, de regulă prea mari pentru ei.
 
Adulţii umblau de colo colo, făcând Dumnezeu ştie ce. Urmau apoi ucenicii — recruţi, ca şi mine, ajunşi în tabără cu câteva zile sau săptămâni înaintea grupului meu. Multi dintre ei erau slabi, numai piele şi os, dar cu burta mare, şi te priveau cu ochi mari şi goi...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0473 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.