La scoala, ca pestele in apa! Invata cu placere! - Valerie Roumanoff

La scoala, ca pestele in apa! Invata cu placere! - Valerie Roumanoff
-10%
Preț: 26,91 RON
29,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-38-0564-6
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 176
Format: 13X20
Categoria: Parinti - copii

DESCRIERE

La scoala, ca pestele in apa! Invata cu placere! - Valerie Roumanoff

 
Copilul tău nu este un „tu în miniatură"
Puternicul efect al etichetelor

Este normal, ca părinte, să încerci să te regăseşti în copilul tău. De altfel, unul dintre primele lucruri pe care le auzim toţi când se naşte un copil este: „Oh, are ochii tăi!”, „Seamănă leit cu mami!”, „Are gura tatălui lui!’’

Cu toate acestea, este important să reţii că nu există două persoane la fel. Fiecare amprentă digitală este unică in lume - iar acest lucru a fost adevărat încă de la începutul umanităţii. Nu există două experienţe identice. Ceea ce am trăit, ceea ce ştim să facem sau nu, nu prevesteşte neapărat ce vor trăi sau vor face copiii noştri.
 
Căutând cu orice preţ asemănări, ne forţăm copilul să adopte comportamente care poate nu i se potrivesc. Dacă la prima notă proastă exclamăm „Eşti zero barat la matematică, la fel ca tatăl tău!”, nu facem altceva decât să-i lipim o etichetă în frunte, indicându-i drumul pentru tot restul vieţii. Copilul este deosebit de credul şi are tendinţa enervantă de a lua cuvintele părinţilor săi drept adevăruri universale (cu excepţia cazului în care îi spui să meargă la culcare, corect?).
 
De asemenea, el vrea cu toată fiinţa sa (contrar aparenţelor) să-ţi facă pe plac şi va face tot ce îi stă in putinţă pentru a-şi ajusta comportamentul la eticheta pe care i-ai aplicat-o. Dacă el crede că „este zero barat la matematică”, această afirmaţie va deveni noua sa identitate şi pentru el a creşte va însemna „a face să se amplifice” această trăsătură.

De aceea, sunt periculoase etichetele. Un copil „irascibil” va deveni tot mai irascibil, întrucât consideră că asta i se cere. Formularea de tipul „Eşti aşa şi pe dincolo.” îi indică o cale pe care să o urmeze, un aspect pe care să-l dezvolte şi axa pe care trebuie să o intensifice.
 
Cu cât focalizarea este mai intensă şi mai repetitivă, cu atât efectul este mai impresionant. Să adaugi un cuvânt pozitiv după „Eşti...” nu este neapărat o idee mai bună, deoarece, din nou, îi limitezi alegerile. îl obligi să urmeze un model, îl abaţi de la adevărata sa natură, pe care îi vor trebui apoi ani întregi să încerce să o (re)descopere: „Oare cine sunt eu în realitate?” este cu siguranţă o întrebare pe care şi tu ţi-ai pus-o deja (da, spune-mi că ai tăcut asta!).
 
Este dificil să faci faţă tuturor presiunilor impuse de societate, de şcoală sau de educaţia primită. E important să reuşeşti să distingi între comportamentul copilului tău şi identitatea lui. Comportamentul său nu-i determină identitatea - nu mai mult decât abilităţile sale, de altfel - şi toate enunţurile care încep cu „Eşti...” i-o modifică. Poţi „să faci” figuri Iară „să fii” un figurant, poţi „să ai” note proaste tară „să fii” un elev prost...
 
CUPRINS:
 
Prefaţă    

I.    Creează-i copilului tău o imagine pozitivă despre şcoală  
1.    Scapă de prejudecăţi   
2.    Copilul tău nu este un „tu în miniatură".
3.    Domoleşte fricile    

II. Scapă de ideile greşite despre rezultatele şcolare 
1.    Notele mari garantează cu adevărat un viitor bun?   
2.    Notele obţinute reflectă valoarea copilului tău?    
3.    Notele proaste se datorează doar lipsei de efort?  

III. Ajută-ţi copilul să înveţe    
1.    Capacităţile extraordinare ale copiilor noştri în faţa diagnosticelor de tip„dis-"    
2.    Pentru o concentrare mai bună, asociază plăcerea cu învăţarea    
3.    Instrumente pentru a învăţa şi a memora cu uşurinţă
...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Parinti - copii - Cele mai vândute cărți

Created in 0.0487 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.