Labirint - Burhan Sonmez

Labirint - Burhan Sonmez
-7%
Preț: 36,27 RON
39,00 RON (-7%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-978-370-2
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 208
Format: 13x20

DESCRIERE

Labirint - Burhan Sonmez

 
...îmi plimb mâna peste ţesătura canapelei. Imi urmăresc încheieturile în timp ce îmi mişc mecanic degetele. O maşină cu simţuri umane. Are creier, dar
din când în când programul din ea o ia de la capăt.

Fluctuează între zero si unu. Si universul este alcătuit din mişcările dintre aceste două cifre. Uneori, această mişcare, care este numită şi timp, se însufleţeşte în vârful degetelor mele asemenea unui animal abia născut.
 
Un animal si o maşină s-au întâlnit în acelaşi corp şi caută urma printre firele ţesăturii şi cristalele lustrei. Cu întrebări ale căror răspunsuri sunt incerte. Nu pot răspunde întrebărilor. Mă îndrept către bucătăria aflată în celălalt capăt al coridorului.
 
Chiar când să păşesc iar în bucătăria în care am fost şi aseară, mă opresc şi încerc să îmi imaginez pentru o clipă unde se află chiuveta şi frigiderul. După ce sunt sigur pe mine, bag capul înăuntru şi privesc.
 
Când văd chiuveta şi frigiderul la locul lor, mă liniştesc. Bucătăria din mintea mea c aceeaşi cu cea din realitate. Viata poate să fie atât de simplă. Atâta timp cât mintea mea nu joacă feste lumii sau lumea nu joacă feste minţii mele. Intru încrezător în bucătărie. Iau paharul cu apă de pe masă şi îl umplu.
 
Ascult apa ce se scurge din el. Ridic paharul spre fereastră şi îl privesc sub lumină. în timp ce beau apa, mă gândesc dacă lumina are gust sau nu. îndepărtez cu degetele umezeala rămasă pe buze. In acest timp nu observ că paharul pe care l-am lăsat pe marginea mesei alunecă.
 
Atunci când paharul cade, facându-se ţăndări, mă sperii şi fac doi paşi înapoi. Mă sprijin de frigider. îmi încleştez degetele unele într-altele. Privesc cioburile împrăştiate pe marginea podelei, în jurul uşii.
 
Simt că lumea pe care încerc să o reclădesc de câteva zile s-a împrăştiat ca sticla şi s-a transformat din nou în mii şi mii de bucăţi. Exact când să mă sprijin pe tejgheaua din lateral, tresar din cauza unui sunet puternic de sonerie. Toate vin peste mine. De data asta, soneria nu seamănă cu sunetul tremurat al telefonului...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

28,15 RON
29,95 RON (-6,01%)
Created in 0.0425 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.