Lanțul de aur (cartea 1 din seria „Ultimele ore”) - Cassandra Clare

Lanțul de aur (cartea 1 din seria „Ultimele ore”) - Cassandra Clare
-8%
Preț: 70,75 RON
76,90 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069507971
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 592
Format: 15x23

DESCRIERE

Lanțul de aur (cartea 1 din seria „Ultimele ore”) - Cassandra Clare
 
Lucie Herondale nu avea decât zece ani când l‑a întâlnit pentru prima dată pe băiatul din pădure. Fiind crescută în Londra, nu își imaginase niciodată că un loc precum Brocelind ar putea exista cu adevărat.
 
Conacul Herondale era înconjurat din toate părțile de arbori cu vârfurile plecate ca într-o adunare tainică, pomii etalând un verde profund vara și un auriu strălucitor toamna.
 
Covorul de mușchi care i se așternea la picioare era așa de verde și de moale, încât tatăl ei îi spusese că era o pernă pentru elfi și că din steluțele albe ale florilor ce creșteau doar pe tărâmul secret al Idrisului, elfii își făceau brățări și inele pentru mâinile lor gingașe. James i-a zis, bineînțeles, că aceste făpturi nu aveau perne, ci dormeau sub pământ și le furau din pătuțurile lor, în timpul somnului, pe fetițele neascultătoare.
 
   Lucie l-a călcat atunci pe picior, ceea ce a însemnat că tata a luat-o în brațe și a dus-o înapoi acasă înainte să izbucnească cearta. James era moștenitorul familiei Herondale, care se lăuda cu un trecut îndelungat și nobil, dar asta nu însemna că era mai presus de a-și trage sora de codițe dacă era necesar.
 
Într-o noapte, strălucirea lunii a trezit-o pe Lucie. Lumina se revărsa lăptoasă în odaia ei, desenând dungi lucitoare pe patul fetei și pe podeaua lustruită, din lemn. Copila s-a strecurat afară din pat și a ieșit pe fereastră, nimerind pe stratul de flori de dedesubt. Era vară, iar ei îi era cald în cămașa de noapte.
 
   Dincolo de grajdurile în care țineau caii, marginea pădurii părea să lucească. Lucie s-a grăbit într-acolo, ca o mică fantomă. Papucii cu care era încălțată abia dacă deranjau pătura de mușchi în timp ce fetița luneca printre copaci. Mai întâi s-a amuzat împletind lanțuri din flori și agățându-le de ramurile copacilor.
 
După aceea, s-a prefăcut că era Albă-ca-Zăpada, fugărită de vânător. Alerga printre copacii încâlciți, apoi se întorcea dramatic și suspina, ducându-și dosul palmei la frunte.
 
— Nu mă vei prinde niciodată! a zis ea. Căci am sânge nobil și într-o zi voi fi regină, de două ori mai puternică decât mama mea vitregă, iar ei am să-i tai capul.
 
Era posibil, s-a gândit mai târziu, că poate nu-și amintise corect povestea Albei-ca-Zăpada. Totuși, jocul era plăcut și abia pe la a patra sau a cincea rundă de alergare fetița și-a dat seama că se rătăcise. Nu mai zărea printre copaci forma familiară a Conacului Herondale.
 
Lucie s-a întors speriată. Pădurea nu mai părea magică. În schimb, copacii se plecau asupra ei ca niște fantome amenințătoare. Avea senzația că aude voci de pe altă lume prin foșnetul frunzelor. Norii acoperiseră luna. Lucie era singură în întuneric...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1232 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.