Lawrence Al Arabiei - David Murphy

Lawrence Al Arabiei - David Murphy
Preț: 28,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2018
Pagini: 144
Format: 14x20
Categoria: Romane istorice

DESCRIERE

Lawrence Al Arabiei - David Murphy

 
... viaţa lui Lawrence a servit drept sursă de inspiraţie şi unor scriitori. In 1960, piesa Ross de Terence Rattigan, cu Alec Guinness in rolul principal, a fost aclamată pe scena londoneză.
 
Dar cel care l-a făcut cunoscut pe Lawrence publicului din lumea întreagă a fost regizorul David Lean, cu filmul Lawrence ai Arabiei (1962). Cu Peter OToole in rolul unui Lawrence mai puţin credibil (O’Toole era mult mai înalt decât Lawrence, având in jur de 1, 90 metri), filmul a făcut senzaţie, în ciuda inevitabilelor simplificări şi omisiuni de ordin istoric.
 
De atunci, Lawrence a fost întruchipat pe scenă şi pe ecran de mulţi actori, printre care Simon Ward şi Ralph Fiennes. A fost inclus chiar şi intr-un serial TV din 1992, intitulat Aventurile tânărului Indiana Jones.

A-l separa pe Lawrence de propria legendă e o întreprindere grea şi adesea discutabila. S-ar putea spune ca fiecare an ne îndepărtează şi mai mult de adevăratul Lawrence.
 
Un colecţionar, care de curând a găsit un obiect foarte important ce i-a aparţinut lui Lawrence, a mărturisit ulterior că crezuse că Lawrence al Arabiei a fost un personaj de film! S-ar părea că legenda a depăşit cu mult omul...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1018 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.