Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Legendele dacilor liberi

Legendele dacilor liberi
ISBN: 606-92296-3-7
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 152
Format: 13x20
Categoria: Cultura generala
25,00 RON
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

....''Legendele dacilor liberi''


Ce mă vrăjeşte cel mai mult este misterul pe care autorii îl adaugă la taina pe care deja legendele o aveau incifrată. Locurile din poveste - Tărămul sacru, Sfinxul, grota - personajele, fiinţele fantastice - zâne, moşi, voinici, sihastri, Leandru, Deceneu, Zamolxis, Omu, Şoimii, Marele Lup Alb şi toţi ceilalţi, poveştile lor de iubire, credinţă, luptă şi sacrificiu, toate laolaltă ar fi fost de ajuns şi cu asupra de măsură pentru a ne oferi cel mai încăntător şir de legende ale dacilor.

De fapt, singurul care există. Dar vraja se adânceşte în momentul în care cei trei autori - Baci Farcaş, Felix Crainicu şi Cristi Ioniţă - întregesc fiecare frânturile de poveste.

Cât la sută din poveste vine de la bâtrănul cioban din Bucegi? Cât la sută a reţinut Cristi? Cât a adăugat Felix? Nici ei nu mai ştiu. Aici e misterul. Când intri în poveste, povestea te scrie pe tine, nu tu pe ea. De aceea, nu are rost să ne întrebăm ce e adevărat şi ce nu în aceste legende. Fiecare lucru îşi are adevărul său, care astăzi poate fi socotit fabulaţie, iar mâine istorie curată.

„Când se va întoarce Deceneu?”, l-am întrebat pe Felix Crainicu. „Întoarcerea lui Deceneu e o metaforă”, mi-a răspuns el. „Şi totuşi...”, insist eu, ca un copil căruia nu i s-a spus tocmai sfârşitul poveştii. „Deceneu se va întoarce atunci când vom fi pregătiţi”.
Eu îmi doresc şi vă doresc să fim martori la această întoarcere. Dar pentru ca asta să se întămple, e nevoie de credinţă. Atât şi nimic mai mult.


Autor:

Felix Crainicu,
Cristi Ionita

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 1.3907 sec
loader
Caut in catalog...
loader