Leopardul zăpezilor - Sylvain Tesson

Leopardul zăpezilor - Sylvain Tesson
-6%
Preț: 28,20 RON
30,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8101-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 184
Format: 13x20

DESCRIERE

Leopardul zăpezilor - Sylvain Tesson

 
Iubirea din pădure
Iubisem şi eu pe cineva. Iubirea îşi produsese efectul: toate celelalte dispăruseră. Era o fată discretă, cu pielea deschisă la culoare, care trăia în pădurea din Landes. Seara, ne plimbam pe alei. Pinii plantaţi cu o sută cincizeci de ani în urmă colonizaseră mlaştinile, prosperaseră în spatele dunelor şi răspândeau un parfum înţepător şi cald: o sudoare a lumii.
 
Potecile erau ca nişte panglici de cauciuc pe care înaintam dezinvolt. „Trebuie să trăieşti în paşi de sioux”*, îmi spunea. Surprindeam animale sălbatice - o pasăre, o căprioară. Un şarpe care se ascundea în grabă. Cei din Antichitate - muşchi de marmură şi ochi albi - vedeau în apariţia acestor animale ivirea unui zeu.
 
„E rănit şi nu poate să fugă, a fost reperat, va muri.” Auzeam asemenea cuvinte luni în şir. în seara aceea, un păianjen-rătăcitor - lycosa, zicea ea - dibuise un gândac croitor-de-stejar în spatele unei tulpini de ferigă. „O să-i injecteze o doză letală şi o să-l devoreze.” Cunoştea astfel de lucruri la fel de bine ca Munier. Cine îi inoculase aceste intuiţii? Era o ştiinţă transmisă din epoci ancestrale.
 
Inteligenţa naturii îmbogăţeşte spiritul anumitor fiinţe fără ca ele să fi făcut studii. Devin clarvăzătoare, desluşesc enigmele înlănţuirii lucrurilor acolo unde savanţii nu izbutesc să studieze decât o singură piesă a edificiului.

Citea în tufişuri. înţelegea păsările şi insectele. Când arenaria îşi deschidea corola, zicea: „E rugăciunea florii către soare, zeul ei”. Salva furnici luate de apa din rigole, melci încurcaţi prin mărăcini, o pasăre cu aripa beteagă. în faţa unui scarabeu, zicea: „E o piesă de blazon, merită veneraţia noastră, e fixat în setul de bijuterii”. Intr-o zi, la Paris, în faţa bisericii Saint-Severin, o păsăruică i s-a aşezat pe creştet şi mă întrebasem dacă eram eu demn de o femeie pe care se aşază păsările. Era preoteasă, o urmam.

Am trăit în păduri crepusculare. Crescătoria ei de cai ocupa vreo zece hectare în Landes, pe flancul vestic al unui drum ale cărui făgaşe păreau cea mai bună garanţie a unei vieţi ascunse. Amenajase o cabană din lemn de pin în spatele lizierei. Un iaz constituia axa proprietăţii.
 
Se odihneau acolo raţele sălbatice şi tot acolo se adăpau caii. Jur-împrejur, iarba deasă străpungea nisipul călcat de sălbăticiuni. Cabana dispunea de tot confortul: sobă, cărţi, o puşcă Remington 700, cele trebuincioase pentru preparat cafeaua, o copertină sub care s-o bei şi o şelărie cu miros de sevă...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0492 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.