Londra. Biografia unui oraș - Peter Ackroyd

Londra. Biografia unui oraș - Peter Ackroyd
Preț: 95,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-1475-7
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 672
Format: 15x22

DESCRIERE

Londra. Biografia unui oraș - Peter Ackroyd

 
„Cred ca exista oameni pentru care si prin care tara, locul, trecutul vorbesc. Tot asa cum sunt convins ca o strada sau o casa pot materializa personalitatea oamenilor care locuiesc acolo, tot asa sunt sigur ca in Londra si in structura ei culturala supravietuiesc modele de sensibilitate si raspunsuri care vin din secolele al XIV-lea si al XIII-lea sau chiar mai de demult“, marturiseste Peter Ackroyd intr-un interviu publicat in The Observer.
Romancier, biograf, poet, jurnalist, autor de carti pentru copii, Peter Ackroyd e unul dintre cei mai cunoscuti scriitori postmoderni britanici. Se naste la Londra pe 5 octombrie 1949. La cinci ani citeste constant ziarele vremii, la sapte stie deja ca e gay, la noua scrie prima piesa de teatru. Ackroyd absolva Clare College, Cambridge, apoi studiaza la Yale, se reintoarce in Marea Britanie si din 1973 lucreaza la The Spectator, unde este, pe rand, redactor al sectiunii de literatura, redactor-sef si cronicar de film. E o prezenta constanta la radio, e principalul cronicar de carte al celebrei publicatii The Times. Din 1983, membru al Societatii Regale de Literatura. Cariera literara a lui Ackroyd incepe in 1973, cu un volum de poezie, apoi continua cu romane si biografii. Devine relativ repede un scriitor cunoscut de publicul larg, in 1987 este nominalizat la Booker Prize. Iubit pentru talentul lui narativ, Ackroyd imbina intr-un mod foarte personal trecutul si prezentul, istoria reala si fictiunea, iar eroul lui favorit pare sa fie chiar orasul Londra, trait adesea ca prezenta fizica puternica, ca un oras „bantuit de personaje si momente doar aparent trecute ale istoriei sale“.
Ultimul testament al lui Oscar Wilde (1983) a primit premiul Somerset Maugham pentru formidabila redare a stilului lui Wilde.
 
Renumitul istoric, romancier, poet și jurnalist Peter Ackroyd ne poartă într-o călătorie istorică, geografică și imaginară prin metropola londoneză. Pendulând cu o ușurință uimitoare între prezent și trecut, Ackroyd ne călăuzește prin vremuri dominate de ciuma necruțătoare, incendii și inundații, crimă și pedeapsă, sex și spectacol. Aduce la viață pentru cititori străzile în continuă schimbare și ne arată ce sălășluiește dedesubtul și deasupra noastră. Biografia pe care Peter Ackroyd o face acestui oraș fabulos este la fel de bogată în detalii și emană la fel de multă vitalitate precum Londra însăși.

„Vor exista anomalii și contradicții — Londra e atât de vastă și de neînfrânată, încât conține
de toate —, la fel cum vor exista șovăieli și ambiguități. Dar vor fi și momente de revelație, când orașul va fi văzut adăpostind secretele lumii umane. Atunci este înțelept să te pleci în fața grandorii. Așadar, plecăm la drum cu nerăbdare, cu piatra de hotar indicând înaintea noastră: Către Londra." – Peter Ackroyd

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

34,00 RON
40,00 RON (-15%)
55,11 RON
59,90 RON (-8%)
Created in 0.0563 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.