Lucruri transparente - Vladimir Nabokov

Lucruri transparente - Vladimir Nabokov
-20%
Preț: 24,00 RON
30,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8106-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 176
Format: 13x20

DESCRIERE

Lucruri transparente - Vladimir Nabokov

 
Fragment:
 
... Madam Charles Chamar, nee Anastasia Petrovna Potapov (un nume cât se poate de respectabil pe care răposatul ei soţ îl pronunţa,, Patapouf‘), era fiica unui negustor de vite înstărit care emigrase împreună cu familia sa din Riazan, prin Harbin şi Ceylon, în Anglia, imediat după revoluţia bolşevică, învăţase de mult să le ţină companie tinerilor pe care capricioasa Armande îi lăsa cu buza umflată; dar noul ei curtezan era îmbrăcat ca un comis-voiajor şi avea ceva (geniul tău, mărite Person!) care o nedumerea şi o enerva pe madam Chamar. Ii plăcea ca oamenii să se potrivească.
 
Tânărul elveţian, în compania căruia Armande schia acum pe zăpezile veşnice de la mare înălţime, mai sus de Witt, se potrivea. La fel şi gemenii Blake. La fel şi fiul bătrânului ghid, Jacques cel cu plete aurii, campionul de bob. Dar Hugh Person al meu, lălâu şi ursuz, cu cravata lui oribilă pusă aiurea peste cămaşa albă ieftină, cu costumul lui maro imposibil, nu făcea parte din lumea pe care ea o accepta.
 
Când i se spuse că Armande se distrează în altă parte şi că s-ar putea să nu se întoarcă până la ora ceaiului, el nici măcar nu încercă să-şi ascundă surprinderea şi nemulţumirea. Rămase locului, scărpinân-du-se pe obraz. In interior, pălăria tiroleză îi era pătată de sudoare. Armande primise scrisoarea lui?

Madam Chamar dădu un răspuns negativ fără comentarii - deşi ar fi putut să-şi arunce o privire peste scrisoarea vârâtă în carte, care stătea mărturie, dar, dintr-un instinct matern, se abţinu cu precauţie să facă acest gest. In schimb, strecură volumul broşat în geanta ei de grădină. Aproape din reflex, Hugh menţionă că s-a întâlnit de curând cu autorul.

—    Trăieşte undeva în Elveţia, mi se pare.

—    Da, la Diablonnet, lângă Versex.

—    Numele Diablonnet îmi aminteşte totdeauna de rusescul iabloni, care înseamnă măr, adică pomul fructifer. Are o casă frumoasă?

—    Ştiţi, noi nu ne-am întâlnit la el acasă, ci la un hotel din Versex. Am auzit că e o casă mare, de modă veche. A fost o întâlnire de afaceri. Fireşte, casa este veşnic plină de prietenii lui... mă rog, cam superficiali. O să mai aştept puţin şi apoi am să plec.

Hugh refuză să-şi dea jos sacoul şi să se întindă într-un şezlong, lângă madam Chamar. Prea mult soare îl ameţeşte, explică el...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

26,36 RON
32,95 RON (-20%)
29,56 RON
36,95 RON (-20%)
35,96 RON
44,95 RON (-20%)
26,36 RON
32,95 RON (-20%)
18,36 RON
22,95 RON (-20%)
22,36 RON
27,95 RON (-20%)
20,00 RON
25,00 RON (-20%)
28,00 RON
35,00 RON (-20%)
24,00 RON
30,00 RON (-20%)
Created in 0.0501 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.