Lumina de veghe - Michael Ondaatje

Lumina de veghe - Michael Ondaatje
-20%
Preț: 32,00 RON
40,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-7967-6
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 280
Format: 13x20

DESCRIERE

Lumina de veghe - Michael Ondaatje

 
... unde eram în seara aceea? în ce casă? în ce parte a Londrei? Ar fi putut fi oriunde. Nu exista nimeni pe care să-mi doresc aşa de mult să-l am lângă mine. Şi, în acelaşi timp, simţeam amândoi un fel de uşurare la gândul că totul putea să se fi terminat între noi.
 
Căci, chiar dacă mă simţeam întru totul în largul meu cu fata asta care mă trăgea după ea prin toate casele alea, înăuntru, afară, înăuntru, afară, cu tot cu interogatoriile care pentru ea erau atât de fireşti, îmi devenea tot mai dificil să-i explic viaţa dublă pe care o trăiam. într-un fel îmi plăcea că nu ştiau nimic despre ea.
 
Nu ştiam cum îi cheamă pe părinţii ei. Nu o întrebasem niciodată ce meserie au. Eram curios numai în privinţa ei, chiar dacă Strada Agnes nu era numele ei, ci doar adresa primei case în care intraserăm, într-un cartier pe care acum l-am uitat. Odată, pe vremea când lucram cot la cot într-un restaurant, îmi spusese cu un mârâit numele ei adevărat.
 
Nu-i plăcea, a zis, şi îşi dorea unul mai bun, mai ales după ce îl aflase pe al meu. La început a râs de cât de fandosit, cât de pretenţios sună „Nathaniel" şi l-a rostit tărăgănat, despărţindu-l în patru silabe. Apoi, după ce şi-a bătut joc de numele meu în faţa celorlalţi, în pauza de prânz a venit la mine fără un cuvânt şi m-a întrebat dacă poate să „împrumute" felia de şuncă din sendvişul meu. Şi eu nu am ştiut ce să spun.

Cu ea nu ştiam niciodată ce să spun. De vorbit, vorbea întotdeauna ea, dar ştiam că-şi doreşte să fie şi în rolul ascultătorului, aşa cum îşi dorea să asimileze tot ce se întâmpla în jurul ei. Aşa cum insistase să aducem ogarii în casă în seara în care mi-am făcut apariţia în maşina Zvârlugii, de au ajuns să se încurce printre picioarele ei şi, mai târziu, să-şi aplece şi să-şi concentreze feţele ascuţite la zgomotul respiraţiei noastre când noi eram îmbrăţişaţi.

Am luat până la urmă cina cu părinţii ei. A trebuit să mă prezint la restaurantul unde lucra şi să mă întorc în bucătărie de câteva ori până m-a crezut. Probabil şi-a imaginat că încerc doar să fiu politicos. Nu mai fuseserăm singuri din seara aceea când îmi făcuse propunerea pe întuneric.
 
Stăteau într-o locuinţă de la primărie, un apartament cu un singur dormitor, aşa că în fiecare seară ea îşi muta salteaua în camera de zi. M-am uitat cât de blând se poartă cu părinţii ei tăcuţi, cum îi linişteşte, ca să nu se simtă stingheri în prezenţa mea.
 
Extravaganţa şi spiritul de aventură pe care i le ştiam de la muncă şi din casele în care ne întâlneam nu existau aici. în schimb, am perceput la Agnes hotărârea fermă de a scăpa din lumea asta muncind opt ore pe zi şi ascunzându-şi vârsta, ca să poată lucra în ture de noapte oricând se ivea ocazia...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

19,96 RON
24,95 RON (-20%)
Created in 0.0458 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.