Macbeth - Jo Nesbo

Macbeth - Jo Nesbo
Autor:
ISBN: 978-606-779-489-2
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 528
Format: 13x20
Preț: 54,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Macbeth - Jo Nesbo

 
... in Districtul 4 Est, picătura de ploaie trecu peste Obelisc, un hotel-cazinou de sticlă, înalt de 20 de etaje, ce se ridica precum un deget mijlociu iluminat în nenorocirea neagră-maronie de patru etaje a orașului. Pentru mulţi era un paradox: cu cât economia scădea și numărul de șomeri creștea, cu atât mai populară era în rândul locuitorilor metoda de a-și irosi la cele două cazinouri din oraș banii pe care nu-i aveau.
 
— Orașul care a încetat să mai dea și care a început să ia, murmură Kite pe undele radio. La început, am abandonat industria, apoi calea ferată, astfel încât nimeni să nu poată fugi. Apoi am început să le vindem locuitorilor noștri droguri acolo unde, altădată, le vindeam bilete de tren. Pentru a-i putea jefui în tihnă. N-aș fi crezut că voi ajunge să spun că îmi lipsesc marii magnați ahtiaţi după profit, dar cel puţin ei aparţineau unei industrii respectabile. Nu precum celelalte trei domenii în care oamenii se pot încă îmbogăţi: cazinourile, traficul de droguri și politica.
 
În Districtul 3, rafalele de ploaie și de vânt se loveau de faţada sediului central al poliţiei, cazinoul Inverness și străzile de pe care majoritatea oamenilor se retrăseseră în interiorul caselor, izgoniţi de vremea rea, deși unii încă se grăbeau încoace și încolo, explorând sau evadând. Spălau gara centrală, unde trenurile nu mai circulau, dar care era încă populată de fantome și călători.
 
Fantomele celor care construiseră cândva acest oraș, încrezători în ei înșiși, în etica muncii, în Dumnezeu, în tehnologie și în urmașii lor. Și călătorii din piaţa de droguri, permanent deschisă, pentru o doză de poțiune; un bilet ce promitea Raiul și garanta Iadul. În Districtul 2, vântul șuiera printre coșurile principalelor două fabrici, recent închise: Graven și Estex. Ambele produceau aliaje de metal, dar ce anume conţineau nu puteau spune cu certitudine nici măcar cei care operau furnalele; oricum, coreenii începuseră să producă același tip de aliaj la un preţ mai mic.
 
Poate că degradarea era atât de vizibilă din cauza climei orașului, sau poate era o iluzie, poate din cauza certitudinii falimentului și ruinei, tăcutele, fabrici defuncte stăteau acolo, după cum spunea Kite, ca niște „…jefuite catedrale ale capitalismului într-un oraș al renegaţilor și al neîncrederii“. Ploaia se îndreptă înspre sud-est, peste străzi cu felinare sparte, unde prădătorii sprijineau pereţii caselor, la adăpost de lacrimile nesfârșite ale cerului, cercetând în timp ce prada lor se grăbea spre locuri mai luminate și spre siguranţă.
 
Într-un interviu recent, Kite îl întrebase pe Duncan, șeful poliţiei, de ce șansele de a fi jefuit în acest oraș erau de șase ori mai mari decât în Capitol, iar Duncan spusese că era bucuros că i s-a pus, în sfârșit, o întrebare simplă: cauza era că rata șomajului era de șase ori mai mare, iar numărul consumatorilor de droguri, de zece ori mai mare...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

41,65 RON
49,00 RON (-15%)
38,25 RON
45,00 RON (-15%)
29,75 RON
35,00 RON (-15%)
33,15 RON
39,00 RON (-15%)
38,25 RON
45,00 RON (-15%)
Created in 0.0577 sec