Madame Claude. O lume secretă a plăcerii, privilegiilor și puterii - William Stadiem

Madame Claude. O lume secretă a plăcerii, privilegiilor și puterii - William Stadiem
Preț: 44,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069507834
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 362
Format: 13x20
Categoria: Romane istorice

DESCRIERE

Madame Claude. O lume secretă a plăcerii, privilegiilor și puterii - William Stadiem

 
... apoi, pe nepusă masă, Madame Claude s-a evaporat, a dispărut fără urmă, fără să‑și ia măcar la revedere. Am aflat mai târziu că, din cauza fiscului francez și a autorităților americane din domeniul imigrației care o supravegheau îndeaproape, a șters-o din nou în stil mare, plecând, de data aceasta, la ferma ei din Pacificul de Sud.
 
În 1985, când președinte al Franței era socialistul François Mitterrand, Madame Claude a crezut, probabil, că nu mai e nicio primejdie; s-a întors în Franța, la ferma ei de la țară, unde creștea oi. Pentru prima oară în norocoasa ei existență, Madame Claude a făcut o mișcare neinspirată.
 
A fost arestată și trimisă la închisoare, nu o dată, ci de două ori într-un deceniu tragic al declinului în care Regina Sexului a încercat să reocupe o poziție pe care țara ei tot mai americanizată o abolise.
 
Între încarcerările, reîncarnările eșuate și ultima mutare a lui Madame Claude pe Riviera, n-am mai reușit să iau legătura cu ea. A murit la Nisa în 2015. Avea 92 de ani. Le văzuse pe toate și le făcuse pe toate.
 
Puține femei au riscat mai mult ca ea. Deși cartea despre care vorbiserăm să o facem împreună nu a apărut niciodată, am hotărât că trebuie s-o fac singur.
 
Adevărata poveste a lui Madame Claude, o istorie despre sex și putere, a fost o epopee romanescă a modelării sinelui, a ambiției, riscului, triumfului și tragediei care trebuia să fie spusă. Iat-o prezentată aici...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0579 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.