Magellan. Omul şi fapta sa - Stefan Zweig

Magellan. Omul şi fapta sa - Stefan Zweig
-20%
Preț: 28,00 RON
35,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8145-7
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 320
Format: 13X20

DESCRIERE

Magellan. Omul şi fapta sa - Stefan Zweig

 
... planul e cat se poate de bine chibzuit. Şi e executat cu deosebită grijă, fără greş, chiar de căpitani, care au destulă experienţă. Barca în care se află nu mai puţin de treizeci de oameni înarmaţi se apropie cu toată prudenţa de San Antonio.
 
Toţi au adormit şi nu e nici o strajă de noapte, căci aici, în portul acesta, cine se gîndeşte la duşmani? Pe scări de frînghie, agresorii se caţără sus, pe bord, în frunte cu Juan de Cartagena şi Antonio de Coca.
 
Foştii căpitani ai acestei corăbii găsesc şi pe întuneric drumul spre cabina unde doarme comandantul; mai înainte ca Alvaro de Mesquita să poată sări înspăimîntat din pat, el se vede împresurat de marinari înarmaţi: repede e pus în fiare şi împins în cabina ofiţerului însărcinat cu ţinerea jurnalului de bord al corăbiei.
 
Abia acum se trezesc cîţiva marinari. Unul din ei, maestrul-şef Juan de Eloriaga, simte că e o trădare la mijloc. El îl întreabă cu dîrzenie pe Quesada ce caută în toiul nopţii pe corabie. Dar Quesada răspunde cu şase lovituri fulgerătoare de pumnal şi Eloriaga se prăbuşeşte însîngerat.
 
Toţi portughezii de pe bord sînt puşi în lanţuri: astfel cei mai credincioşi partizani ai lui Magellan sînt scoşi din luptă, în favoarea restului echipajului. Quesada pune să se deschidă cămările cu provizii şi îngăduie fiecărui marinar să-şi ia vin şi pîine din belşug.
 
Lăsînd la o parte penibilul episod cu pumnalul, care agravează acest simplu atac prin surprindere, dîndu-i caracterul unei rebeliuni sîngeroase, lovitura căpitanilor spanioli a reuşit pe deplin. Juan de Cartagena, Quesada şi de Coca se pot reîntoarce satisfăcuţi la corăbiile lor, pentru a le pregăti însă de luptă dacă va fi nevoie. Intre timp, San Antonio e încredinţat unui om al cărui nume apare aici pentru întîia oară: Juan Sebastian...
 
CUPRINS:
 
Introducere    7
Navigare necesse est    11
Magellan în India    41
Magellan se eliberează    65
Realizarea unei idei    90
O voinţă şi mii de obstacole    112
Plecarea    131
Căutare zadarnică    150
Răzvrătirea    177
Clipa cea mare    197
Magellan îşi descoperă regatul    229
Moartea lui Magellan    250
întoarcerea fără conducător    269
Morţii sînt nedreptăţiţi    300
Cronologie
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0506 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.