Mai bun decat parintii tai - Janet G. Woititz

Mai bun decat parintii tai - Janet G. Woititz
-15%
Preț: 32,30 RON
38,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-94945-0-9
Anul publicării: 2020
Pagini: 240
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Mai bun decat parintii tai - Janet G. Woititz

 
... dacă vii dintr-o familie disfuncţională, acest volum te va ajuta să iei la bani mărunţi aspectele vizavi de care ai cele mai mari confuzii şi îţi va deschide căile spre a lua decizii mai potrivite. In plus, te va învăţa să laşi trecutul în trecut, astfel încât el să nu interfereze cu prezentul în maniere nesănătoase.

Unele familii se dovedesc disfuncţionale doar pentru o vreme, apoi membrii lor ies la liman. Dacă dintr-o astfel de familie vii tu, destul de probabil că te afli mai degrabă „la graniţă". Eşti mai puţin confuz decât un copil crescut într-o familie perpetuu disfuncţională.
 
Deja ai un nivel de conştiinţă care să-ţi permită să decelezi ce-a fost bine şi ce-a fost rău în copilăria ta. în consecinţă, ai nevoie doar să dobândeşti mai multă claritate în această privinţă. Iar conştiinţa adăugată astfel îţi va arăta cum să schimbi tiparele care necesită schimbare.
 
Nu-i musai să fi trecut printr-o situaţie extremă ori să ai un fundament profund traumatic, ca să tragi foloase de pe urma principiilor explicate în cartea de faţă. Ca în orice alt domeniu al vieţii, şi în parenting vei descoperi anumite lucruri ce au o logică familiară pentru tine şi altele care îţi sunt complet străine. Dar vei vedea că întotdeauna există mai multe opţiuni.

S-ar putea să crezi că provii dintr-o familie disfuncţională fiindcă nu te-ai înţeles cu părinţii pe vremea adolescenţei tale ori fiindcă cineva ţipa la tine de fiecare dată când intrai pe uşă. Totuşi, dacă asta e maxima fricţiune pe care ai suportat-o în casa părintească, probabil că nu vii dintr-o familie disfuncţională.
 
Până şi în familiile tipice, copiii se înfurie pe părinţii lor - astfel acumulează suficient elan pentru a părăsi cu inima împăcată căminul în care au crescut. Această dinamică începe de obicei în anii adolescenţei, pe măsură ce copiii resimt mai acut nevoia de a face lucrurile în felul lor, în vreme ce părinţii se zbat să ţină situaţia cât de cât sub control în propria casă...
 
CUPRINS:
 
Introducere   

Capitolul 1
Tipare sănătoase şi nesănătoase în parenting: o privire de ansamblu 

Capitolul 2
Să definim cu claritate rolurile    

Capitolul 3
Cum răzbaţi în viaţă, când ai primit mesaje negative 

Capitolul 4
Copilul iubit şi copilul umilit  

Capitolul 5
Unde ne sunt limitele?  

Capitolul 6
Cât te rabdă inima  

Capitolul 7
Părintele, ca dascăl şi călăuză în viaţă  

Capitolul 8
Trasarea unor limite rezonabile  

Capitolul 9
Stadii în dezvoltarea copilului
 
Capitolul 10
Trăind în iubire    
 
Capitolul 11
Să punem la cale o viaţă mai bine structurată  
 
Capitolul 12
Consideraţii speciale  
 
Capitolul 13
Ai grijă şi de tine!  
 
Capitolul 14
Privind... când peste umăr, când în zare    
 
Incheiere    
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0433 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.