Mai putin e mai bine - Cum sa usurezi viata copiilor

Mai putin e mai bine - Cum sa usurezi viata copiilor
-10%
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 245
Format: 13x20
Categoria: Psihologie
Preț: 31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Mai putin e mai bine - Cum sa usurezi viata copiilor (Kim John Payne)

 
... o cameră plină de jucării, cărți și reviste, un ritm susținut între școală, antrenamente sportive, pian, limbi străine, meditații, jocuri video, internet... cam așa arată viața majorității copiilor în ziua de azi.
 
Să fie oare suficient pentru ca ei să crească fericiți? Sau e deja prea mult? Încerci să-i aperi de grijile lumii adulte, dar ele îi invadează prin intermediul mass-mediei.
 
Toți acești stimuli, spun studiile, devin copleșitori pentru copii, înăbușindu-le creativitatea, inițiativa, curiozitatea, spiritul ludic...
 
Din carte:
 
... varietatea şi stilul sunt de obicei mult mai importante pen tru părinţi decât pentru preadolescenţi. „Alegerea" este adesea o falsă dilemă, atunci când un copil este mai interesat de ceea ce va face odată ce s-a imbricat, decât de hainele in sine.
 
In calitate de adulţi care preţuiesc individualitatea, suntem atât de convinşi de faptul că cei mici au nevoie de varietate şi de stil pentru a-şi afirma individualitatea.
 
Insă construirea identitâţii pe care copiii o realizează prin intermediul jocului este mult mai importantă decât orice aspect exterior pe care ei il pot adopta.
 
Atunci când limitaţi opţiunile in primii ani de viaţă oferiţi copiilor timpul şi libertatea de a-şi dezvolta vocea interioarâ.
 
Simplitatea oferă liniştea şi bună starea pentru a-şi dezvolta un puternic sentiment al sinelui. Şi, credeţi-mă, exprimarea personală — prin intermediul modei şi al altor mijloace ~~ nu va lipsi atunci când acel puternic sentiment al sinelui va ajunge la adolescenţă.
 
MIRESMELE, ILUMINATUL

Inainte de a stinge lumina şi de a închide uşa camerei copilului dumneavoastră, iată încă câteva sugestii pentru simplificare.
 
Amigdala, cea mai veche parte a creierului nostru, este zona asociată cu simţul olfactiv, adică mirosul. Majoritatea dintre noi au citit sau au auzit despre îngrijorările cu privire la efectele no cive ale substanţelor chimice toxice prezente în unele dintre produsele casnice de curăţare şi de menaj.
 
Numeroase produse, de la „odorizante"la lumânări, la diferite săpunuri şi substanţe de curăţat, au propriul lor amestec de substanţe chimice parfumate.
 
Astfel, într-o lume care vuieşte şi zbârnâie, în special pentru copii, aveţi şi o cacofonie de mirosuri. Prea multe mirosuri. Toate aceste substanţe chimice parfumate aflate în competiţie activează amigdala şi pompează cortizol şi adrenalină.
 
Simplificaţi mirosurile şi parfumurile din casa dumneavoastră, mai ales cele din camera copilului. Unul dintre lucrurile care calmează amigdala şi promovează un sentiment de siguranţă şi de bună stare pentru un copil mic este propriul lui miros, chiar dacă este subtil şi pur natural, precum şi mirosul mamei sau ai tatălui său.
 
Atunci când ne înconjurăm cu substanţe chimice mirositoare şi parfumate ratăm oportunitatea de a ne calma şi de a ne conecta cu copiii noştri.
 
Fiţi atenţi când folosiţi parfumuri si aceste substanţe chimice înmiresmate, mai ales la o vârstă...
 
 
CUPRINS:
 
Introducere 
 
Capitolul I De ce să simplificăm? 
 
Capitolul II Febra sufletească
 
Capitolul III Mediul înconjurător 
 
Capitolul IV Ritmul 
 
Capitolul V Activităţile planificate 
 
Capitolul VI Filtrarea şi eliminarea elementelor ce ţin de lumea adulţilor 
 
Epilog
Parentajul axat pe simplificare, pentru acasă
 
Mulţumiri 
Bibliografie
 
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Psihologie

Created in 0.0728 sec