Mancand grasimi ramanem sanatosi

Mancand grasimi ramanem sanatosi
ISBN: 978-606-591-41-9-3
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 212
Format: 16x23
Categoria: Retete culinare
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Mancand grasimi ramanem sanatosi - Serban Puia Negulescu, Gheorghe Mencinicopschi, George Puia Negulescu... autorii au efectuat o prezentare generală a celor peste 50 de acizi graşi mono şi polinesaturati pornind de la formula chimică, rolul lor metabolic în producerea de energie celulară mitocondrială, cascada metabolică patogenă a acidului arachidonic, rolul specific de construcţie şi funcţionalitate al acizilor graşi la nivelul sistemului nervos central, metabolismul intermediar al acestora şi rolul funcţional şi biochimic al produşilor ce rezultă din transformările finale ale grăsimilor esenţiale, interacţiunile dintre acizi graşi polinesaturati, necesarul zilnic, semnificaţia biologică şi influenţa asupra sănătăţii ale acestor grăsimi numite cu un termen generic de „grăsimi sănătoase”. Experienţa ştiinţifică şi practică a autorilor, lucrările ştiinţifice efectuate pe perioada mai multor ani au constituit o bază de plecare în redactarea acestei cărţi; pe plan naţional această carte este printre puţinele lucrări ce atacă acest subiect deosebit de important în alimentaţia omului modern. Resursele vegetale (uleiurile diverse, fructele), cele marine (crustacee, scoici, peşti de mare adâncime, etc.), resursele animaliere (ouăle, laptele şi produsele din lapte, carnea şi produsele din carne) sunt prezentate într-o formă atractivă şi corectă ştiinţific, nerenunţând la aspectele practice, cât şi la cele grafice. CUPRINS Prefaţă Să slăbim mâncând grăsimi bune 1. Acizi graşi esenţiali polinesaturaţi (PUFA-s) 1. 1. Definiţie, descriere generală, nomenclatură şi terminologie 1. 2. Formule chimice şi clasificări 2. Metabolismul grăsimilor saturate şi nesaturate la animale şi la om: omega-3; omega-6; omega-9; alte grăsimi 2. 1. Implicaţiile PUFA’s în metabolismul lipidelor 2. 2. Metabolismul eicosanoizilor şi docosanoizilor 2. 3. Oxidarea acizilor graşi: Ketogeneza 2. 4. Interacţiunea PUFA’s 3. Aspecte nutriţionale ale PUFA’s 3. 1. Semnificaţia biologică, necesarul zilnic de PUFA’s 3. 2. Influenţa asupra sănătăţii 3. 3. Creşterea aportului de PUFA’s din resursele marine, vegetale, animale 4. Resurse PUFA’s 4. 1. Resurse vegetale 4. 1. 1. Fistic (Pistacia vera, Fam. Anacardiaceae) 4. 1. 3. Nuci 4. 1. 4. Migdale 4. 1. 5. Caju (Anacardium occidentale, Fam. Anacardiaceae) 4. 1. 6. Nucile de cocos, nucile de Brazilia şi nucile Macadam 4. 1. 7. Arahidele (Arachis hypogaea, Fam. Leguminosae) 4. 1. 8. Soia (Glycine max., Fam. Leguminosae) 4. 1. 9. Uleiuri vegetale 4. 1. 9. 2. Uleiul de porumb 4. 1. 9. 3. Uleiul din seminţe de struguri 4. 1. 9. 4. Ulei din seminţe de cânepă 4. 1. 9. 6. Ulei din germeni şi coji de orez 4. 1. 9. 7. Ulei de in 4. 1. 9. 8. Ulei de camelina (Camelina sativa, Fam. Brassicaceae) 4. 1. 9. 10. Ulei de floarea soarelui (Helianthus annus) 4. 1. 9. 11. Ulei de seminţe de dovleac 4. 2. Resurse marine 4. 2. 1. Somonul, Fam. Salmonide 4. 2. 2. Anghila (Ţiparul de mare) 4. 2. 3. Sturionii 4. 2. 4. Sardinele, Heringul şi Scrumbia (Anşoa, Hamsie) 4. 2. 5. Macroul, Familia: Scombridae, Genuri: Scomber scombrus (macrou comun) şi Scomber Japonicus (macrou spaniol) 4. 2. 6. Codul, Familia: Gadidae 4. 2. 7. Tonul, Familia: Scombridae, Genurile: Thunnus Alalunga (Alb);Bonita (Negru), T. Thynnus (Albastru) 4. 2. 8. Rechinul, Familia: Selechians 4. 2. 9. Păstrăvul, Familia: Salmonidae 4. 2. 10. Crustacee: Homarul, Langusta, Crabul şi Crevetele 4. 2. 11. Moluşte: 1. Gastropode; 2. Scoici; 3. Cefalopode 4. 2. 12. Ierburi marine – Alge marine 4. 3. Resurse animaliere 4. 3. 1. Ouă 4. 3. 2. Laptele 4. 3. 2. 1. Laptele de capră 4. 3. 2. 2. Produse şi specialitati din lapte 4. 3. 2. 2. 1. Smântâna 4. 3. 2. 2. 2. Untul 4. 3. 2. 2. 3. Frişca 4. 3. 2. 2. 4. Iaurt 4. 3. 2. 2. 5. Îngheţata 4. 3. 2. 2. 6. Brânzeturi 4. 3. 3. Carnea, specialităţi şi produse din carne 4. 3. 3. 1. Carne de vită şi de viţel 4. 3. 3. 2. Carne de porc şi mistreţ 4. 3. 3. 3. Carne de oaie, capră şi miel 4. 3. 3. 4. Carnea de vânat 4. 3. 3. 5. Carnea tocată 4. 3. 3. 6. Organe: inimă, ficat, limbă, timus, creier, rinichi, burtă de vacă 4. 3. 3. 7. Preparate speciale 4. 3. 3. 8. Carne de pasăre INDEX SURSE DE GRĂSIMI INDEX Biochimic şi Terapeutic Bibliografie Autori: Serban Puia Negulescu Gheorghe Mencinicopschi George Puia Negulescu

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0810 sec