Manualul trupului - Cameron Diaz

Manualul trupului - Cameron Diaz
ISBN: 978-606-789-032-7
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 270
Format: 16x23
Preț: 49,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Manualul trupului - Legea infometarii, stiinta fortei fizice si alte moduri de a-ti iubi corpul minunat (Cameron Diaz)

 
... de-a lungul carierei sale, Cameron Diaz a fost un model pentru milioane de femei. Insa, dupa cum singura recunoaste, aceasta vedeta cu alura atletica si cu o buna conditie fizica n-a fost intotdeauna la fel de atenta cu sanatatea ei ca astazi. Consumul de alimente de proasta calitate a avut efecte negative asupra pielii si corpului ei. 

"Daca intr-adevar suntem ceea ce mancam", spune ea, "atunci eu eram un burrito cu fasole, cu adaos de branza si sos, fara ceapa." Legatura inseparabila dintre nutritie si sanatate a fost doar una dintre lectiile esentiale care i-au starnit pasiunea de a explora cele mai bune metode de a-si ingriji corpul.
 
In Manualul trupului, Cameron isi impartaseste cunostintele dobandite atat prin experiente personale, cat si in urma consultarii unor experti in sanatate.


Incepand cu nutritia, Cameron explica de ce, in loc sa se teama de foame, femeile ar trebui sa accepte nevoia instinctiva a corpului de a se hrani si sa o satisfaca cu alimente integrale, bogate in substante nutritive.

De asemenea, Cameron explica rolul fundamental al unei activitati fizice consecvente. Multe femei fac miscare din dorinta de a slabi sau de a-si tonifia musculatura, fara sa-si dea seama ca exercitiile fizice sunt esentiale si pentru imbunatatirea dispozitiei psihice, cresterea nivelului de energie si prevenirea bolilor.
 
Cameron ofera sugestii de alegere a unor programe potrivite de exercitii fizice si isi face cunoscute strategiile pe care le aplica pentru a arata si a se simti bine.

CAMERON DIAZ a debutat ca actrita de film la 21 de ani. De atunci a aparut deopotriva in filme cu buget mic si in superproductii. Sustine numeroase cauze care atrag atentia asupra problemelor legate de mediul inconjurator, educatie si statutul inegal al femeilor. Cameron a crescut in sudul Californiei si isi imparte timpul intre Los Angeles si New York.

SANDRA BARK este autoare de bestselleruri New York Times si colaboreaza cu oameni inteligenti si pasionati pentru a transforma ideile in carti. 
 
Din carte:
 
DIGESTIA

   Tu semeni mult cu o râmă. Nu o lua personal, eu sunt la fel ca tine. Chiar dacă ne facem manichiura şi pedichiura şi ne entuziasmăm pentru pantofii noi, când înghiţim apă şi mâncare le trimitem pe un drum care este, practic, ca un tub lung destinat pentru ingerarea mâncării, procesarea şi eliminarea ei. Aşa cum poate obişnuia bunica ta să spună, "intră pe un capăt şi iese pe celălalt".

   Între punctul de ingerare şi cel de eliminare este acel tub care are 9 metri lungime şi este încolăcit pentru a încăpea înăuntrul corpului — un lucru extraordinar având în vedere că, dacă presupun bine, corpul tău nu are 9 metri înălţime.
 
De-a lungul acestui tub, corpul tău are o echipă organizată exemplar, formată din mun¬citori eficienţi care transformă hrana consumată în combustibil pentru corp, un proces care poate dura şi şaptezeci şi două de ore (depinde, bineînţeles, de tipul corpului tău, de cantitatea ingerată şi de ce anume ai consumat).

   După opinia doctorului Alejandro Junger, autorul cărţii Clean Gut, sistemul tău digestiv este epicentrul sănătăţii tale. El reprezintă locul în care substanţele nutritive sunt extrase din hrană şi tot el este o parte a sistemului tău imunitar.
 
De asemenea, el are marea responsabilitate de a procesa ceea ce mănânci şi de a extrage substanţele nutritive pentru ca apoi să fie distribuite prin tot corpul.
 
Cu cât sistemul digestiv este mai sănătos, cu atât poate procesa hrana mai bine, poate descompune substanţele nutritive în unităţi mai mici şi le poate absorbi pentru a fi trimise către celule. Tot ceea ce nu este digerat sau absorbit — inclusiv toxinele care te pot îmbolnăvi — este în cele din urmă eliminat din corp...
 
...
 
... după ce ai înghiţit mâncarea, o trimiţi să alunece în întuneric, prin esofag, spre stomac. Deseori facem referire la stomac atunci când vorbim despre mâncat, aşa că poate vei fi surprinsă să afli că digestia are loc aici într-o mică măsură.
 
Scopul stomacului nu este de a digera, ci de a amesteca hrana cu sucurile gastrice pline de enzime care încep să descompună proteinele şi grăsimile înainte ca acest amestec să treacă mai departe la intestinul subţire, unde are loc mare parte din digestie şi absorbţie.

   Stomacul este un organ minunat, dar poate procesa doar câte puţin o dată. De aceea, dacă cineva mănâncă, să spunem, un platou imens de brânzeturi (acesta este un exemplu pur teoretic, bineînţeles), este posibil să apară o durere foarte mare de stomac.
 
El nu se goleşte deodată, ci încet, şi atunci când mănânci porţii de mărimi normale, îl ajuţi să îşi facă treaba în mod eficient (şi te scuteşti de nevoia de a sta întins pe canapea cu un abdomen umflat ore întregi).

   După ce hrana ajunge în intestinul subţire, atunci începe adevărata muncă. Micronutrienţii, ca vitaminele şi mineralele, sunt deja suficient de mici şi nu mai trebuie măruntiti; intestinul subţire le poate absorbi imediat şi astfel ele îşi pot începe treaba lor benefică.
 
Macronutrienţii cer puţin mai mult efort. În intestinul mic, pancreasul adaugă enzimele lui pancreatice pentru ca particulele de hrană mestecate, amestecate cu salivă şi cu sucuri gastrice, să poată fi în continuare descompuse în particule şi mai mici. Aceste enzime sunt făcute din proteine.
 
Vilii, acele degeţele micuţe care ies din suprafaţa intestinului subţire, secretă mai multe enzime care sunt de folos în ultimele sale etape digestive. Şi mai mult ajutor vine din partea milioanelor de bacterii minuscule care trăiesc în tractul tău digestiv şi care ajută corpul să ia toată substanţa nutriţională din hrana consumată (vom examina acest aspect mai în detaliu în Capitolul 13).
 
 
CUPRINS:
 
INTRODUCERE. Cunoaşterea înseamnă putere... 11

   Partea întâi — ALIMENTAŢIA. Iubeşte-ti foamea! ... 15

Capitolul 1. Eşti ceea ce mănânci... 17
Capitolul 2. Mâncare, minunată mâncare!... 21
Capitolul 3. Vânător, culegător, consumator la drive-in... 26
Capitolul 4. Cum să îţi iubeşti foamea... 36
Capitolul 5. A te hrăni cu Soare... 40
Capitolul 6. Carbohidraţii complecşi înseamnă energie... 46
Capitolul 7. Zahărul nu este un aliment... 53
Capitolul 8. Proteina reprezintă putere... 62
Capitolul 9. Grăsimile sunt esenţiale... 69
Capitolul 10. A te hrăni cu stele... 75
Capitolul 11. Apa este viaţă... 91
Capitolul 12. Digestia... 94
Capitolul 13. Salută-ţi micuţii prieteni!... 102

   Partea a 2-a — FITNESS. Corpul vrea să fie puternic ... 109

Capitolul 14. Trupul vrea să fie puternic... 111
Capitolul 15. Magia mişcării... 122
Capitolul 16. Aport de energie, consum de energie... 133
Capitolul 17. Oxigenul este energie... 140
Capitolul 18. Structura... 149
Capitolul 19. Femeia musculoasă... 155
Capitolul 20. Bazele antrenamentului... 166
Capitolul 21. Corpul tău de doamnă... 175
Capitolul 22. ABC-ul zzzz-ului... 189

   Partea a 3-a — MINTEA. Tu deţii controlul ... 197

Capitolul 23. Tu deţii controlul... 199
Capitolul 24. Conexiunea... 208
Capitolul 25. Descifrarea apetitului modern... 219
Capitolul 26. Desfiinţarea obiceiurilor... 226
Capitolul 27. Nimic nu este gratis... 232
Capitolul 28. Planificarea alimentaţiei... 237
Capitolul 29. Găseşte atleta din tine... 246

CONCLUZIE. Acum chiar deţii controlul... 254

Mulţumiri... 257
Note... 263
Bibliografie suplimentară... 271

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0701 sec