Marea amintirilor - Fiona Valpy

Marea amintirilor - Fiona Valpy
-10%
Preț: 25,20 RON
28,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-006-432-9
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 352
Format: 11x18

DESCRIERE

Marea amintirilor - Fiona Valpy

 
Fragmente:
 
... un set de pensule cu o mică oglindă ovala, fiecare dintre ele fixate cu bretele subţiri din piele. Nu aveau loc decât obiectele de noapte şi cele câteva schimburi de care avea nevoie pentru călătorie. Toate celelalte lucruri fuseseră împăturite cu grijă, învelite în hârtie de ambalaj şi puse în valiza cea mare.
 
Feribotul încetini pe măsură ce se apropie de dig şi în port se isca dintr-odată agitaţie. Un marinar îi căra valiza pe navă, aruncându-i o privire admirativă peste umăr în timp ce ea ridică geanta mică de voiaj şi îl urmă la bord.
 
Un bărbat cu beretă aşeză un coş cu găini care cotcodăceau la umbră, lângă timonă, şi-i zâmbi Filei când aceasta se aşeză pe banca din scânduri tari de lemn de pe margine.
 
Apoi, fără vreun chiot sau vreun semn de la revedere fluturat cu mâna, ridicară pânzele şi feribotul îşi începu călătoria spre spre insulă, întorcându-se repede ca să profite la maxim de curent.
 
Ella se ridică şi se aşeză lângă proră, privind în zare către destinaţia ei, o pată albă de uscat care era înconjurată de valuri. „Pe timp de furtună probabil că e aproape înghiţită de ape“, îşi imagină Ella.
 
Ascultând de sfaturile mamei sale, fixă strâns cu mâna pălăria de paie care-i ferea faţa de soare, căci briza se înteţise la suprafaţa apei şi ameninţa să i-o smulgă de pe cap şi sa o trimită în valuri. îşi linse buzele ca să le umezească şi simţi gust sărat.

Cerul era de un albastru ameţitor deasupra ei - foarte diferit de cenuşiul cu care era obişnuită în Edinburgh - şi întoarse capul pentru a urmări traiectoria unui pescăruş care se avânta în văzduh.

Uşor înclinată ca să urmărească arcul închipuit de zborul păsării, Ella privi în urmă dincolo de valurile...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0514 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.