Marea carte a vinului - Jens Priewe

Marea carte a vinului - Jens Priewe
Preț: 179,00 RON
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 308
Format: 23x30

DESCRIERE

Marea carte a vinului - Jens Priewe

 
Lumea vinului din România a evoluat enorm în privința calității și diversității, și avea nevoie de o asemenea carte cuprinzătoare atât pentru domeniile dedicate valorificării vinului: oenoturism, somelerie, HoReCa, magazine specializate și distribuitori, cât și pentru consumatori, din simplul motiv că vinul fără identitate și motivația calității nu are valoare, decât de băutură.
 
Istoria, geografia și ritualul de servire a vinului sunt subiecte foarte frecvente în cărți dedicate hobbystului și consumatorului care au descoperit lumea vinului, o privesc și o savurează cu fascinație. Rămâi uimit să vezi că după atâta literatură și atâtea abordări tot mai e ceva nou de spus în acest domeniu. Vinul a devenit nu doar un produs ci și un demers de cultură și civilizație.
 
Literatura dedicată vinului este o realitate prezentă în librării și biblioteci, având apariții din ce în ce mai multe și mai consistente nu doar în zona tehnică a viticulturii și vinificației, ci și în zona literaturii beletristice care se adresează unui cititor divers. Tehnologia vinului, compusă din ampelografie, viticultură și oenologie are în vedere transferul identității senzoriale a aromelor soiului de struguri și a terroirului, apelând la dotări din ce în ce mai sofisticate și specialiști pregătiți în facultăți dedicate, cu studii postuniversitare de masterat și doctorat, la care se adaugă experiența practică în crame din diferite colțuri ale lumii și portofoliu de vinuri realizate cu recunoaștere internațională.
 
Jens Priewe demonstrează că deține pe lângă informație și educație și o bogată experiență foarte riguros sistematizată, care aduce cunoștințele specialistului la nivelul de înțelegere a unui profan ce are pentru prima dată o relație teoretică mai profundă cu vinul. Foarte generoasă, abordând vinul sub toate formele, de la creație la consum, cartea reușește să-l facă pe cititorul neavizat, ca la sfârșitul lecturii, să poată spune că se simte orientat în lumea vinului și are baza de informații care îi permit să aleagă, să pregătească și să savureze un vin la adevărata lui valoare și chiar să recomande alegerea unui vin cu atributele de soi, terroir, vârstă și tehnologie.
 
Pentru consumatorul român, faptul că are acest manual cuprinzător de informare și bune maniere în alegerea, pregătirea și servirea vinului pe înțelesul celor interesați și să își ofere calitate la un preț corect, înseamnă un mare pas înainte. Avem de mulțumit autorului pentru carte și nu în ultimul rând Editurii CASA care mai adaugă un titlu (cel mai generos de până acum) lumii vinului românesc, fiind de felicitat pentru efort și alegere...
 
DIN CUPRINS:
 
CUVÂNT ÎNAINTE
20 DE ÎNTREBĂRI DESPRE VIN
AROMELE VINULUI
Aromele vinului
Culoarea vinului
Fiziologia mirosului și a gustului
 
SĂ ÎNȚELEGEM VINUL
Paharele
Tirbușoanele
Accesoriile
Cum se servește vinul
Servirea corectă în pahar
Temperatura la care se bea vinul
Defectele vinului
Dop de plută
Dopuri alternative pentru sticle
Depozitarea vinului
Vinuri care au scris istorie
Alimentele și vinul
...
... ..
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0773 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.