Maresalul - Radu Theodoru

Maresalul - Radu Theodoru
Preț: 38,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 280
Format: 14x21
Categoria: Istorie politica

DESCRIERE

Maresalul - Radu Theodoru

 
MAREŞALUL ŞI RĂZBOIUL (4)
Privit de la funcţia de conducător al statului, războiul nu se putea limita pentru Mareşal exclusiv la operaţiunile militare. Diplomaţia, economia, stoparea efectelor bombardamentelor sălbatice anglo-americane, conflictul cu Ungaria, lupta politică pentru Transilvania, salvarea populaţiei evreieşti cu cetăţenie română, situaţia dramatică a refugiaţilor din teritoriile cedate, înzestrarea şi reorganizarea armatei, temperarea exceselor germane de comandament pe front, scoaterea României din război printr-un armistiţiu negociat, constituirea unui fond în valoare de milioane de franci elveţieni în Elveţia pentru o viitoare diaspora în cazul victoriei sovietice şi altă sumă de probleme vitale intrau în ecuaţia de război şi în competenţa directă a Mareşalului.
 
Departe de a se lăsa tutelat de Hitler, departe de a ceda în faţa presiunilor germane: politice, militare, morale, Mareşalul a asigurat României un statut suveran, exercitându-şi energic prerogativele funcţiei supreme pe care o deţinea. Pentru exemplificare fac apel la documente, subliniind importanţa calendaristică a acestora, ştiind noi că l-a refuzat pe Hitler în câteva din cererile energice ale acestuia: cedarea evreilor pământeni, predarea lui luliu Maniu şi a grupului de emisari britanici conduşi de colonelul Chastelain paraşutaţi în Câmpia Română, demiterea lui Mihai Antonescu acuzat de complot cu Aliaţii. Recurg la un document al serviciilor speciale germane, citat anterior şi anume nota informativă a AGENŢIEI PENTRU STRĂINĂTATE nr. 677/43 din 5 noiembric 1943 problemă secretă de comandament Ansi. 11A, 3 către şeful Comandamentului suprem ai Werrmachtului...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0510 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.