Marsuinul - Mark Haddon

Marsuinul - Mark Haddon
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9782-65-1
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 320
Format: 13x20

DESCRIERE

Marsuinul - Mark Haddon

 
... există un studiu american pe care toată lumea il citează in timpul pregătirii PPL, conform căruia speranţa medie de viaţă a unui pilot care pătrunde in interiorul unui nor fără să fi urmat cursurile de zbor instrumental este de nouăzeci de secunde.
 
Lui Viktor i s-a părut dintotdeauna că e o exagerare tactică.:. Păzea! Pe aici bântuie monştri!" Sau poate că studiul respectiv a fost făcut pe un eşantion de fermieri idioţi din zona rurală a statului Kansas, obişnuiţi să manevreze avioanele de imprăştiat pesticide ca pe nişte ATV-uri.
 
Ceea ce il şochează pe el este viteza cu care trebuie să citească datele oferite de instrumentarul de la bord, viteza cu care trebuie să reacţioneze, precum şi dificultatea de a ignora mesajele pe care i le transmite propria ureche internă.

Maja priveşte, imperturbabilă, pe geamul cabinei.

N-au trecut nici trei minute de când au pătruns in nor. Viktor este ingrijorător de obosit şi incepe să se simtă ameţit, creierul lui fiind atât de preocupat să găsească un punct fix in spaţiu — punct care să contrazică toate acele mesaje inşelătoare mimănd inălţări, rotiri, căderi şi derive —, incât incepe să plăsmuiască tot telul de forme intunecate undeva in faţă. Aparatul de zbor o ia in sus şi in jos, iar el il supraredresează.
 
Trebuie să piardă altitudine. Poate că va reuşi să iasă pe sub plafonul de nori. N-are nevoie decât să intrezărească o bucată de pământ. Eliberează puţin acceleraţia şi impinge uşor manşa. Două mii de picioare, o mie de picioare, opt sute.

Dacă nu ar fi atât de concentrat să menţină avionul drept şi la orizontală, poate că şi-ar putea da seama de greşeala elementară pe care tocmai o face. Altimetrul este setat să măsoare altitudinea faţă de nivelul mării. Or, el nu se află deasupra mării, ci deasupra uscatului. Patru minute. Cinci. Norul rămâne la fel de dens...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0643 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.