Matematica pentru implinirea fiintei umane - Francis Su

Matematica pentru implinirea fiintei umane - Francis Su
Preț: 38,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-47-3434-4
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 272
Format: 14x21
Categoria: Auxiliare

DESCRIERE

Matematica pentru implinirea fiintei umane - Francis Su

 
Din carte:
 
... am fost sceptic când tata a închiriat o maşină cu care să ne deplasăm întreaga familie de la aeroport până într-un sat îndepărtat din China, unde se născuse el şi unde avea să fie înmormântată mama.
 
Rabla amărâtă nu părea în stare să care şoferul si cinci pasageri plus toate bagajele noastre. Am devenit şi mai sceptic de-a lungul celor patru ore de mers, în timp ce ne urmam traseul şerpuit pe nişte drumuri noroioase şi pline de hârtoape, populate numai de capre. O luasem pe o scurtătură? Chiar nu existau şosele asfaltate până în acel sat?

Mai târziu, în timp ce mergeam pe un drumeag deosebit de neregulat, roţile din faţă au trecut peste un dâmb, iar maşina a rămas înţepenită pe acea ridicătură de pământ şi nu s-a mai urnit din loc.
 
Pneurile din faţă şi cele din spate se învârteau neputincioase pe noroiul moale. Eram blocaţi.

Lucrurile nu arătau deloc bine. Eram izolaţi, la mile depărtare de adevărata civilizaţie, pe un drumeag unde era improbabil să existe ceva trafic. Ziua era pe sfârşite şi noi nu puteam să mergem pe jos zeci de kilometri până la căderea nopţii.

Situaţia noastră dificilă nu semăna cu o problemă de matematică -nu conţinea numere, simboluri sau formule -, dar nu mi-am putut reprima sentimentul că pregătirea mea matematică ne-ar putea fi de folos.
 
Mi-am amintit că văzusem ceva asemănător cu această problemă -într-o carte scrisă de cunoscutul autor de matematică Martin Gardner. Un camion este înţepenit într-un pasaj rutier, nu poate să dea înapoi din cauza traficului, dar este prea înalt ca să înainteze.
 
Ce să facă? Mi-am amintit răspunsul: se dezumflă parţial pneurile. Prin această operaţie, camionul s-ar lăsa suficient în jos pentru a putea să treacă prin tunel...
 
CUPRINS:
 

Prefaţă   
Împlinirea
Explorarea
Semnificaţia
Jocul   
Frumuseţea
Permanenţa
Adevărul   
Străduinţa
Puterea   
Dreptatea
Libertatea
Comunitatea Iubirea   
Epilog
Mulţumiri  
Dorinţe & virtuţi
Teme de reflecţie
Indicii şi soluţii 

Note

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0504 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.