Materia tuturor lucrurilor - Suzie Sheehy

Materia tuturor lucrurilor - Suzie Sheehy
Preț: 65,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-789-358-8
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 448
Format: 13x20

DESCRIERE

Materia tuturor lucrurilor - Suzie Sheehy

 
... ea folosește 12 experimente pentru a arăta cum fizica particulelor ne-a modelat înțelegerea lumii în care trăim. Ea începe cu descoperirea lui Röntgen, înainte de a trece la experimentele timpurii care arată că atomul a fost compus în mare parte din spațiu gol, cu un nucleu dens înconjurat de electroni, și până la crearea primilor acceleratori de particule în anii 1930.
 
... un proton este de un milion de milioane de ori mai mic decât un grăunte de nisip. LHC „eliberează două fascicule de sute de miliarde de protoni la 99, 999999% din viteza luminii, le concentrează până la mai puțin de lățimea unui fir de păr și apoi le ciocnește”. Sarcina sa a fost de a detecta o singură particulă foarte evazivă – bosonul Higgs, prezis în 1964. Acest obiectiv a fost atins în 2012, datorită colaborării a jumătate din cei 13. 000 de fizicieni ai particulelor din lume și utilizând resursele a 110 țări...
 
... in cele din urmă, așa cum ne spune Sheehy, fizica nu se referă doar la căutarea modului în care funcționează Universul: „Fizica este totul despre oameni”. Călătoria ei prin istoria fizicii particulelor dezvăluie ingeniozitatea extraordinară a oamenilor de știință experimentali și dedicarea lor dezinteresată pentru a răspunde la întrebări mari despre materie și univers. 
 
Este un domeniu care a adus beneficii uriașe omenirii, de la noile tehnologii de imagistică medicală până la tratamente pentru cancer...
 
CUPRINS:
 
Introducere 
 
PARTEA 1 DEMONTAREA FIZICII CLASICE
1 Tub cu raze catodice: razele X și electronul
2 Experimentul foliei de aur: Structura atomului 
3 Efectul fotoelectric: Quantum de lumină 
 
PARTEA A 2-A MATERIA DE DINCOLO DE ATOMI
4 Camere de nori: raze cosmice. Particule 
5 Primii acceleratori de particule: împărțirea atomului 
6 Ciclotron: producția artificială de radioactivitate 
7 Radiația de sincrotron: o lumină neașteptată apare
......... .
 .... ..

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Stiinta si spiritualitate

Created in 0.0498 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.