Meditati cu noi - Christophe Andre

Preț: 75,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0598-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 432
Format: 15X22

DESCRIERE

Meditati cu noi. 21 de experti in meditatie va sfatuiesc si va indruma - Christophe Andre

 
Lipsuri şi compensaţii: când meditaţia repară violenţele şi carenţele epocii

Meditaţia nu vindecă doar rănile produse de evenimente din viaţa noastră personală actuală (stres) sau trecută (fragilităţi). Ea aduce reparaţie şi pentru ceea ce suportăm din cauza timpurilor pe care le trăim. Tocmai de aceea ar fi o mare greşeală să vedem în meditaţie doar un capriciu la modă (chiar dacă moda aceasta există).
 
Ea este concomitent simptomul şi soluţia unor nevoi mai profunde, pentru că vine să compenseze carenţele legate de modul nostru actual de viaţă. O compensaţie oarecum similară cu cea adusă de exerciţiile fizice...

In vremurile trecute nu avea niciun rost să faci sport, căci zilele străbunilor noştri erau pline de activităţi fizice intense şi regulate: dacă le era foame, trebuiau să spargă lemne, să facă focul, să culeagă legume, să mulgă vaca, să strângă ouăle din cuibar; dacă le era sete, trebuiau să scoată apă din fântână sau să o aducă de la izvor; dacă voiau să se întâlnească cu prietenii, trebuiau să meargă până în satul vecin... Astăzi, modul nostru de viaţă sedentar ne oferă posibilitatea să mâncăm, să bem şi să ne întâlnim cu prietenii fără să fie nevoie să consumăm niciun pic de energie fizică.

Acest sedentarism a adus după sine o lipsă de mişcare, carenţă ce se vădeşte a fi răspunzătoare pentru multiple patologii. Sportul, recomandat astăzi de întregul personal medical ca mijloc de întreţinere a sănătăţii şi de revenire la o stare bună de sănătate generală, nu este altceva decât o compensaţie pentru această carenţă derivată din evoluţia modului nostru de trai.
 
Acelaşi lucru este valabil şi pentru meditaţie. Care sunt lipsurile de care ne vindecă meditaţia? Simplu: absenţa calmului (suntem tot timpul expuşi la zgomote şi agitaţie, la stimuli sonori şi vizuali continui şi agresivi), absenţa unei necesare lentori (primim din toate părţile injoncţiuni: să mergem mai repede, să nu pierdem timpul, să răspundem rapid la solicitările primite), lipsa de continuitate (capacitatea noastră de a ne stabiliza atenţia pe ceva este pusă la grea încercare de numeroase întreruperi, vehiculate mai ales de canalele din lumea digitală: apeluri telefonice, SMS-uri, e-mailuri, mesaje pe Twitter etc.)...
 
CUPRINS:
 
Prefaţă
Christophe Andre
 
Să te simţi viu

Christophe Andre
De ce să medităm?

Edel Maex
Bazează-te doar pe propria experienţă

Yasmine Lienard
Cu mintea limpede şi inima curată
 
Călătoria spre sine

Gaetan Cousin
Să ne adaptăm la persoana care suntem
 
Christian Gay
Un drum lung
 
Patricia Lynn Dobkin
O călătorie spre fiinţa interioară
 
Fabrice Midal
Să ne întoarcem acolo unde totul e rezolvat

Dominique Page
La întâlnire cu propria viată
 
Pierre Philippot
Să devenim un pic mai mult noi înşine
 
Părintele Patrice Gourrier
Să primeşti divinul în inimă
 
Jacques Castermane
Pentru că a venit vremea
 
Să fim prezenţi

Jean-Philippe Lachaux
Pe pernă, cu faţa la perete

Christophe Massin
Drumul spre inimă
 
Michel Le Van Quyen
Zenul şi creierul

Să ai grijă de tine

Guido Bondolfi
Poveste cu şi despre întâlniri şi prietenii
 
Jeanne Siaud-Facchin
Când meditaţia vine spre copii
 
Sebastien Henry
Pentru mai multă dreptate în mediile de afaceri
 
Claire Petitmengin
O bucăţică de cer albastru răzbătând prin ceaţă

Marc de Smedt
Inţelepciunea în acţiune
 
Corinne Isnard Bagnis
Viaţa în polaroid
 
Alexandre Jollien
Drumul lui „Da“

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0195 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.