Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Memomed 2011

Memomed 2011
ISBN: ISSN 2069-24-47
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 1042
Format: 10,5x19,5
75,00 RON
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

....''Memomed 2011''

...cuprinde si Ghidul farmacoterapic alopat si homeopat.


Recomandare:


Intrucat stiinta medicamentului alopat este farmacologia, aceeasi stiinta este si a medicamentului homeopat. Exista deci o singura farmacologie cu doua ramuri, alopata si homeopata. Faptul este confirmat de legea fundamentala a farmacologiei, care este aceeasi pentru ambele ramuri.

Pornind de la aceste concepte, am elaborat si publicat Farmacologia homeopata generala, in limba romana si in limba engleza. Se afla sub tipar versiunea in franceza. Sper ca, incepand cu anul 2011, sa reusesc sa elaborez si sa public si partea speciala, Farmacologia homeopata a aparatelor si sistemelor organismului.

Concluziile legate de aceasta tema sunt multe si importante. Ele rezulta dintr-o ampla analiza a "fenomenului medicament", pe care am facut-o intr-un eseu intitulat "Medicamentul in sec. XXI". Considerand ca argumentele, concluziile si propunerile din eseu sunt de cel mai larg interes, am hotarat sa public eseul in cartea Memomed 2011.

Si, pentru a trece la transpunerea in viata a concluziilor, am facut si un alt inceput, elaborand un Index farmacoterapic 2011.

Sper ca ideile si argumentele cuprinse in materialele mentionate sa convinga cat mai multi colegi, medici si farmacisti ca este timpul ca in "fenomenul medicament" sa inceapa o noua era, care ar putea aduce imbunatatiri substantiale ale terapeuticii.

Ca medic si farmacist, practician alopat si homeopat, profesor de farmacologie, mi-am propus sa cercetez "fenomenul medicament". Inca de la inceput, am facut observatia ca medicamentul se afla in centrul atat al alopatiei, cat si al homeopatiei, ca aceste practici terapeutice nu pot exista fara utilizarea medicamentului.

Mai mult, definitia conceptului de medicament este aceeasi pentru ambele categorii de medicamente. In aceasta situatie, este clar ca exista un singur medicament, cu doua forme concrete.
Prof. dr. D. Dobrescu

...medicul german Samuel Hahnemann a descoperit homeopatia la sfarsitul secolului 18. Descoperirea lui Hahnemann a insemnat descoperirea unui nou tip de medicament, cel homeopat, care impreuna cu cel alopat, reprezinta singurele tipuri de medicamente posibile potrivit legilor naturii. A intrat in istoria medicinii ca „medicina alternativa”.

…datorita faptului ca medicamentul este esenta homeopatiei (in doze infinitezimale, dar el trebuie sa existe), ca homeopatia nu poate exista fara medicamentul homeopat, toata evolutia Homeopatiei a fost legata de acest medicament.

Treptat, trebuie sa se ajunga la folosirea medicamentelor homeopate in practica terapeutica, cu aceeasi pondere ca a medicamentelor alopate, atat in activitatea de ambulatoriu cat si in spitale.

Utilizarea corecta si eficienta a medicamentelor presupune o informare corespunzatoare a medicilor si farmacistilor asupra produselor farmaceutice disponibile.

Memomed 2011 este conceput sa acopere nevoia imperioasa de informare a medicilor si farmacistilor cu datele de uz curent privind medicamentele inregistrate in Romania, necesare unei folosiri rationale si stiintifice in practica farmacoterapica.
Pentru ordonarea capitolelor s-a ales clasificarea ATC (anatomica, terapeutica-farmacologica, chimica), conceputa de Consiliul Nordic al Medicamentelor si adoptata in Romania in 1992, la initiativa prof. dr. D. Dobrescu.
Pentru grupele importante si pentru fiecare medicament sunt prezentate date de interes practic privind farmacocinetica, farmacodinamia, indicatiile terapeutice, reactiile adverse, contraindicatiile, precautiile si modul de administrare.
Dupa fiecare medicament sunt prezentate produsele farmaceutice, cu denumirile lor comerciale, formele farmaceutice si dozajele corespunzatoare.


Autori:

Dumitru Dobrescu
Simona Negres
Liliana Dobrescu
Ruxandra Popescu

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.0873 sec
loader
Caut in catalog...
loader