Meșterește acasă cu Findus

Meșterește acasă cu Findus
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-978-446-4
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 64
Format: 21X30

DESCRIERE

Meșterește acasă cu Findus - Sven Nordqvist

 
Cuier
Poţi să faci propriul tău cuier din partea de jos a unui trunchi de brad. încearcă să găseşti cea mai groasă creangă din copac. Taie trunchiul la 8 cm deasupra ei şi la 10 cm dedesubt. Despică trunchiul cu ajutorul unui ciocan şi al unui cuţit. Spatele trunchiului trebuie să fie plat. Scoate coaja de pe trunchi şi îndreaptă vârfurile crengilor până când eşti mulţumit cu lungimea lor. Netezeşte vârful cuierului. Fă câte o gaură cu bormaşina în cele două capete ale trunchiului ca să-l poţi prinde în şuruburi. Unge-l cu puţin ulei dacă vrei să păstrezi culoarea lemnului. Sau, daca vrei, poţi să-l vopseşti în picăţele roşii şi albastre, sau în dungi, ca pe o zebră.

Confecţionează un făcăleţ pentru amestecat terciul
Un brad creşte într-un fel special. Uită-te bine si o să vezi că toate crengile de brad cresc „în cercuri", unul deasupra altuia. Poţi să afli vârsta lui dacă numeri fiecare „etaj" de crengi. Câţi ani are bradul tău? Mai demult, oamenii făceau o ustensilă de bucătărie, un fel de făcâlet, din vârful de brad. Era folosită, printre altele, la amestecatul terciului de ovăz. Taie bradul exact sub cel de-al treilea rând de crengi, numărat de sus în jos. Dacă trunchiul ti se pare subţire, taie-l puţin mai aproape de rădăcină. Taie crengile de pe ultimele două cercuri de sus. Scurtează puţin crengile (6 cm sunt de ajuns), îndepărtează scoarţa si taie vârful într-un punct unde trunchiul ţi se pare mai stabil. Pregăteşte o porţie de terci de ovăz pentru micul dejun si testează noua ta ustensilă de amestecat.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0538 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.