Michelangelo ereticul - Matteo Strukul

Michelangelo ereticul - Matteo Strukul
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-779-766-4
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 312
Format: 13x20
Categoria: Romane istorice

DESCRIERE

Michelangelo ereticul - Matteo Strukul

 
... deci Beneficium Christi era o carte?

Dar cum putea un obiect ca ăla să aibă o asemenea putere? Dizgraţia nu era sigură. Sigur îi plăcea lectura, cuvintele şi poveştile care se înşirau sub ochii ei, atunci când avea timp să citească. Cu câţiva ani în urmă, Imperia o învăţase magia aceea şi acum adora să-şi poată permite luxul magnific al lecturii. Era pasiunea ei secretă şi reprezenta o mângâiere şi o alinare pentru suflet.

Povestiri şi poeme, n-ar fi ştiut spune ce gen prefera, dar un lucru era clar, şi anume că, imediat cum avea ocazia, îi plăcea să-şi piardă privirea pe paginile unei cărţi bune. Imperia avea rafturi pline şi o lăsa să ia ce voia.

Drintre toate, îşi amintea că iubise cu disperare II Peregrino de Jacopo Caviceo, pentru că în povestea aceea, mai mult decât în oricare alta, găsise farmecul aventurii, al pasiunii, sentimentul care tulbură sufletul protagoniştilor şi umple paginile de o nelinişte care-l lasă pe cititor fără cuvinte.
 
Cartea spunea povestea marii iubiri dintre Ginevra şi Peregrino. Ca să poată vorbi cu femeia inimii lui, Peregrino, după ce scăpase de un necaz cu justiţia şi înşelase vigilenţa rudelor, se travesteşte în ţăran, homar, cerşetor.
 
Şi-apoi îşi urmăreşte iubita pe la petreceri, pătrunzând în casa Polissenei, o verişoară bolnavă, sau ascunzându-se în întunericul pivniţei unui prieten, sau chiar şi în altarul unei biserici, doar ca s-o vadă şi să-i dezvăluie mistuitorul său sentiment. Câtă pasiune era în tânărul acela îndrăgostit!
 
Şi cu câtă moderată şi blândă armonie încerca Ginevra să potolească atacurile acelea, chiar dacă se topea de dragul lui. Iar Dizgraţia găsise în povestea aceea, atât de plină de surprize şi de lovituri de scenă, o asemenea fericire, încât voia să dedice tot timpul pe care-l avea la dispoziţie acelei splendide activităţi.

Iar când nu avea timp, nu ezita să-l fure nopţilor de somn. Lumea ei era atât de populată de poveşti şi personaje, încât uneori reuşeau să o facă să uite viaţa periculoasă pe care era obligată s-o ducă.

Datorită cititului zăbovea cu mintea la viaţa lui Peregrino şi a Ginevrei, sau asista la trădările femeilor adultere faţă de soţii posesivi şi violenţi din nuvelele lui Masuccio Salernitano.
 
Dar poate povestea lui Romeo şi Julieta şi a iubirii lor plină de piedici la Verona, scrisă de Luigi da Porto, era cea care, mai mult decât toate celelalte, îi furase sufletul. Exista acolo o asemenea suferinţă în dragoste, o atitudine atât de exagerată şi de plină de cruzime împotriva celor doi îndrăgostiţi, încât Dizgraţia, citind, nu reuşea să-şi reţină lacrimile...
 
CUPRINS:
 
TOAMNA 1542
1.    Măcel de' Corvi   
2.    Inchiziţia romani   
3.    Intâlnirea     
4.    Refugiul   
5.    Natura sălbatică   
6.    Cariera de marmură    
7.    Alegerea unui spion    
8.    Curtezana    
9.    Dizgraţia   
10.    Guidobaldo II della Rovere    
11.    Jungherul     
12.    Obsesia    
13.    Inşelătoria    
14.    San Pietro in Vincoli  
 
IARNA 1542-1543
15.    Apatie    
16.    Priviri din naos   
17.    Adeveriri şi bănuieli  
18.    Umbra fricii    
 
VARA 1543
19.    Viterbo      
20.    Aventură nocturnă     
21.    Locanta    
 
.........

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0551 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.