Miezul nopții fără lună - Linda Williams Jackson

Miezul nopții fără lună - Linda Williams Jackson
-7%
Preț: 35,34 RON
38,00 RON (-7%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 272
Format: 13x20

DESCRIERE

Miezul nopții fără lună - Linda Williams Jackson

 
... Papa obişnuia să spună că am o memorie de elefant. După el, un elefant nu uită niciodată. Nu sunt prea sigură de unde ştia bunicul meu - un arendaş care se scolise singur - ce fel de memorie are un elefant, dar în privinţa memoriei mele cu siguranţă nu se înşela.
 
Ai mei nu mă credeau, însă aveam amintiri de la un an şi jumătate, când se născuse fratele meu, Fred Lee. Adică din iunie 1943.

Mi-o amintesc pe mama întinsă pe spate, în pat, ţeapănă ca o scândură.

Patul era acoperit cu o cuvertură din petice albastre si albe.

Mama era acoperită de sudoare.

Ceea ce eu luasem drept un pepene îndesat sub rochia ei din material galben decolorat părea să-i fi supt toată carnea de pe braţele şi picioarele subţiri, îngrămădind-o în burtă. Avea buzele grozav de uscate şi crăpate şi de aceea m-am gândit că pepenele îi supsese viaţa şi din obraji.

Legănându-şi capul dintr-o parte într-alta, mama ne şoptise printre gemete:

— Daţi careva fuga după Miss Addie.
 
Bunică-mea, Ma Pearl, un munte de femeie, cu braţele groase încrucişate pe pieptul greu, o ţistuise din prag:

— Taci, fato, păstrează-ţi vlaga pentru-mpins.

In afară de cămăruţa duhnind a naftalină şi a spirt pentru frecţii, altceva nu-mi mai amintesc, fiindcă Ma Pearl m-a izgonit pe verandă, să văd când apare moaşa gârbovită şi ştirbă.
 
După ce Miss Addie şi-a făcut apariţia, şontâcăind sprijinită în băţul ăla strâmb pe care-l numeşte baston, n-am mai fost primită în casă. însă chiar şi de pe verandă o puteam auzi pe mama cum ţipă. O mănâncă pepenele, mi-am zis în gând.

în noaptea aia, am plâns că n-am putut să dorm cu mama. Pepenele, învelit într-o pătură, era culcat la pieptul ei. Din ziua aceea, de câte ori veneam să mă tină în braţe, o găseam ţinând pepenele. Eram convinsă că-1 iubea mai mult pe el decât pe mine...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0455 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.