Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Milarepa (Evans Wentz)

Milarepa (Evans Wentz)
Anul publicării: 2017
Pagini: 224
Format: 13x20
21,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Milarepa (Evans Wentz)

 
... ceea ce fascinează şi uimeşte în cazul lui Milarepa este atingerea realizării spirituale ultime, deşi anterior el a practicat magia neagră şi a omorât mai mulţi oameni.

 ... strălucirea sa a atras un număr foarte mare de discipoli. Milarepa este renumit, atât datorită realizărilor spirituale excepţionale, cât şi numeroaselor cânturi pe care le-a compus pentru a ajuta fiinţele umane să acceadă cât mai repede la starea de eliberare spirituală.

... maestrul lui Marpa, Milarepa nu a murit, ci, pur şi simplu, a translatat în lumile subtile cu tot cu trupul său. în acele momemte, fiinţe celeste, purtând diverse ofrande, au fost văzute de oameni venind să-l primească pe Milarepa, iar cerul s-a înfrumuseţat cu strălucitoare curcubee...
 
Din carte:
 
...într-o noapte, în timpul unui Ritual special de Iniţiere în Yum (Textul-Mamă), Lama se gândi că ar trebui să afle, prin intermediul clarviziunii sale, ce linie particulară de studiu ar fi cea mai potrivită pentru fiecare dintre cei patru principali discipoli ai săi, astfel încât să ofere fiecăruia exact acele texte care ar fi cele mai folositoare. Se hotărî să observe semnele în zorii zilei.

   Aşadar, la revărsatul zorilor, în dimineaţa următoare, şi-a privit principalii discipolii cu ochiul clarviziunii. El l-a văzut pe Ngogdun-Chudor, din Zhung, angajat în explicarea şi elucidarea ritualurilor Gaypa-Dorje. Tsurton-Wang-Gay, din Doi, era angajat în meditaţia Pho-wa (Transferul Conştiinţei); Meton-Tsonpo, din Tsang-Rong, era angajat în meditaţia Od-Sal (Lumina Clară), iar eu am fost observat practicând meditaţia Tum-mo (ştiinţa generării Căldurii Vitale).

   Acestea au fost informaţiile obţinute pe cale ocultă despre aptitudinea înnăscută a fiecăruia dintre principalii săi discipoli, pentru stăpânirea acelei linii particulare de studiu, care ar fi cea mai folositoare şi în care ar trebui să ne confere Iniţierea. Prin urmare, el favoriza pe fiecare din noi cu darul celor mai bune învăţături.

   Lui Lama Ngogpa i-a dăruit textul care explica extrem de clar Gyud (Tantrele), în conformitate cu cele Patru Metode şi cele Şase Obiective, care explică atât de clar şi de metodic, încât se poate spune că se aseamănă cu un şirag de perle.
 
Impreună cu acest text, Marpa îi mai dărui şi cele şase ornamente, lingura sacrificială şi rozariul de rubine al lui Naropa. De asemenea, îi mai dărui şi comentariile indiene la textele deja oferite, şi îl îndemnă să servească ţelul universal, predicând Dharma tuturor fiinţelor.

   Lui Tsurton-Wang-Gay, din Doi, Marpa i-a dărui textul despre Pho-wa (Transferul Conştiinţei), care se poate asemui cu o pasăre zburând afară printr-o lucarnă deschisă. De asemenea, i-a dăruit relicve de-ale lui Naropa, păr, unghii, precum şi leacuri medicinale32 de-ale lui Naropa, coroana rituală pentru ceremonie, împodobită cu imaginile pictate ale Celor Cinci Dhyani Buddha, şi, mai presus de toate, îndemnul ferm de a practica Pho-wa...
 
...............
 
... apoi, în faţa unei vaste adunări (a discipolilor săi), Marpa (adresându-se mai cu seamă celor patru discipoli numiţi mai sus), spuse: «Am dat fiecăruia dintre voi acele Texte şi acele Ramuri ale Adevărului cu ajutorul cărora veţi dobândi cele mai bune rezultate; de asemenea, pot prezice că toate aceste învăţături se vor potrivi foarte bine şi adepţilor fiecăruia dintre voi.
 
Nu-l mai am pe fiul meu, Doday-Bum. Aşadar, vă încredinţez vouă toată averea mea, toate Textele şi Relicvele Sacre aparţinând Şcolii Kargyutpa.
 
Fie ca voi să vă dovediţi a fi devotaţi păstrători ai Doctrinei, pentru ca ea să înflorească şi să se răspândească!» Apoi, trei dintre principalii discipoli plecară, fiecare în ţinutul din care venise.

   Mie îmi mai spuse: «Cât despre tine, mai rămâi câţiva ani aici cu mine. Mai am câteva învăţături şi Iniţieri să-ţi ofer; în plus, înţelegerea ta se va dezvolta mai bine în prezenţa Gurului tău!»..
 
 
CUPRINS:
 
PROLOG... 4

Capitolul 1
NAŞTEREA

Capitolul 2
GUSTUL SUFERINŢEI

Capitolul 3
PRACTICAREA MAGIEI NEGRE

Capitolul 4
ÎN CĂUTAREA ADEVĂRULUI

Capitolul 5
ÎNCERCĂRILE

Capitolul 6
INIŢIEREA

Capitolul 7
ÎNVĂŢÂND ALĂTURI DE GURU

Capitolul 8
DESPĂRŢIREA DE ÎNVĂŢĂTOR

Capitolul 9
RENUNŢAREA

Capitolul 10
MEDITAŢIA ÎN SOLITUDINE

Capitolul 11
ERMITAJELE 

Capitolul 12
NIRVANA

Apendice
REFERITOR LA DISCIPOLII LUI JETSUN

ÎNCHEIERE
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018
Created in 0.1125 sec
loader
Caut in catalog...
loader