Mindfulness pentru vindecare. Noul mod de a fi - Jon Kabat-Zinn

Mindfulness pentru vindecare. Noul mod de a fi - Jon Kabat-Zinn
-10%
Preț: 32,40 RON
36,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-639-350-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 272
Format: 13X20

DESCRIERE

Mindfulness pentru vindecare. Noul mod de a fi - Jon Kabat-Zinn

 
Studiul despre fericire Meditaţia, creierul si sistemul imunitar
Am realizat un alt studiu în directa colaborare cu Richard Davidson şi grupul său de la Universitatea Wisconsin, din Madison, pentru a vedea care sunt efectele produse de mindfulness asupra stării de bine şi sănătăţii.
 
Acest studiu a încercat să identifice efectele programului de Reducere a Stresului prin Mindfulness, unde oamenii învaţă şi practică meditaţia în grupuri destul de mari, cu instructori, nicidecum izolaţi într-o cabină de lumină şi primind instrucţiuni doar de pe o înregistrare audio, ca în studiul despre psoriazis descris în capitolul precedent.
 
Imaginează-ţi următoarea situaţie: angajaţii unei companii de top din domeniul biotehnologiei din Madison au fost recrutaţi să participe la un studiu pentru a cerceta efectele meditaţiei asupra modului în care reacţionează la stres creierul şi sistemul imunitar. Toţi cei care s-au oferit voluntar pentru studiu au trecut mai întâi printr-o perioadă preliminară de probă de 4 ore, în laboratorul lui Davidson, unde au fost evaluate diferite aspecte ale funcţionării creierului lor, în timp ce fiecare individ era supus la diferiţi stimuli emoţionali generaţi implicit de diferite sarcini, fie plăcute, fie stresante.

După această testare iniţială, participanţii au fost distribuiţi la întâmplare în două grupuri: primul a parcurs programul de Reducere a Stresului prin Mindfulness de 8 săptămâni la începutul toamnei din anul respectiv, iar al doilea a fost pus să aştepte până în următoarea primăvară pentru a parcurge programul.
 
La sfârşitul toamnei, toţi participanţii din ambele grupuri au fost din nou testaţi în laborator pentru aceiaşi parametri. Apoi, au fost retestaţi a treia oară, după patru luni de la a doua testare.

In acest studiu, al doilea grup a fost grup de control pe listă de aşteptare, ca să comparăm rezultatele unui grup de oameni care au parcurs programul de Reducere a Stresului prin Mindfulness cu un grupul de oameni asemănători care încă nu îl făcuseră. Deşi în teorie ar fi fost o Idee bună sa testăm efectul programului şi pe grupul din primăvară, nu am făcut acest lucru, căci ar fi fost prea costisitor din punctul de vedere al timpului şi financiar.

Compania respectivă este una progresistă. Directorul general, care ne-a susţinut permiţând realizarea studiului, fusese de acord ca programul să fie oferit la faţa locului în timpul orelor de lucru. Dar cele două ore şi jumătate pe care oamenii le petreceau la curs în fiecare săptămână trebuiau totuşi să fie recuperate de participanţi. Grupul care a făcut programul de reducere a stresului toamna a trăit, aşadar, un stres potenţial...
 
CUPRINS:
 

Prefaţă... 5

 

Partea a I-a • Posibilităţi de vindecare

Simţirea... 19
Nimic personal, dar, mă scuzaţi... suntem cine credem că suntem?... 26
Chiar şi moleculele ni se ating... 38
Fără fragmentare... 44
Nu există separare... 47
Orientarea în timp şi spaţiu. Omagiu tatălui meu... 50
Realitatea alternativă - conştienta rotativă... 58
Instituţii ortogonale... 65
Studiu asupra vindecării şi minţii... 74
Studiul despre fericire. Meditaţia, creierul şi sistemul imunitar... 88
Homunculus... 98
Propriocepţia. Senzaţia de corp... 115
Neuroplasticitatea şi limitele necunoscute ale posibilului... 119

 

Partea a II-a • Sosind in faţa propriei uşi

„Nu-mi aud gândurile!"... 137
„N-am avut o clipă să-mi trag sufletul"... 139
Infidelitatea omului ocupat... 143
Ne întrerupem singuri... 148
Umple toate clipele... 154
Găseşte loc... 160
Nu poţi ajunge acolo de aici... 164
Copleşirea... 183
Dialoguri şi discuţii... 187
A sta la pupitru... 191
Eşti nebun!... 198
Schimbări de fază... 200
Tu faci, tu ai... 205
Orice ideal de practică e doar o altă fabricaţie... 211
„Ai ceva de zis?"... 213
Cine a câştigat finala?... 217
Aroganţă şi îndreptăţire... 225
Moartea/ 231
Să mori înainte de a muri... 236
Să mori înainte de a muri - continuarea... 243
Nu ştiu... 247

 

Mulţumiri... 251
Referinţe... 256
Despre autor... 269

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0867 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.