miniFILOSOFIA pe intelesul tuturor. Cartea mica a ideilor mari - Jonny Thomson

miniFILOSOFIA pe intelesul tuturor. Cartea mica a ideilor mari - Jonny Thomson
Preț: 59,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-38-0674-2
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 304
Format: 15x15
Categoria: Cultura generala

DESCRIERE

miniFILOSOFIA pe intelesul tuturor. Cartea mica a ideilor mari - Jonny Thomson

 
... uneori, in jurul filosofiei există o aură care ii descurajează pe oameni. Nu sunt sigur dacă ea izvorăşte din obiceiul filosofilor de a folosi adesea cuvinte precum. eronat', atunci când ''greşit'' ar suna la fel de bine. sau pentru că pomenesc cu nonşalanţă câte ceva despre Grecia antică aproape in fiecare propoziţie. Dar lucrurile nu trebuie să stea aşa, şi tocmai de aceea am scris această carte.

Filosofia ar trebui să fie abordabilă, ar trebui să fie practică, uşor de inţeles şi accesibilă. Dar mai presus de toate, ar trebui să fie distractivă.

In MiniFILOSOFIA pe înţelesul tuturor, explic idei filosofice intr-un mod prin care pot fi inţelese şi prin care pot capta atenţia. Nu pot promite că nu voi folosi cuvinte lungi, intortocheate şi inventate, dar, dacă o voi face, promit să mă asigur că ele vor avea un sens la sfârşitul explicaţiei fiecărui concept filosofic.
 
Aceasta este o carte pentru oricine a auzit nume precum Platon. Descartes sau de Beauvoir, dar care le cunoaşte foarte vag ideile. Este o carte pentru oricine vrea să ştie ce reprezintă, de fapt. structuralismul, fenomenologia sau existenţialismul fără să se aventureze prin stufoasele volume filosofice care te lasă. la final, mai confuz decât erai la început.
 
Sper să scot filosofia din sinistrul turn de fildeş in care se află acum şi să o aduc în sufragerii, cafenele sau in drumul către serviciu...
 
CUPRINS:
 
Introducere    
ETICA
Platon, despre Invizibilitate   
Bentham, despre Calcularea moralităţii   
Aristotel, despre Calea de mijloc    
Kant despre ''Cum ar fi dacă toată lumea ar face acest lucru?!" 
Rand, despre Egoism       
Comte, despre Altruism 
Abelard, despre Cele mai bune intenţii    
Singer, despre Favoritism    
Kant despre Cum să nu tratezi oamenii
......... 
........ 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Cultura generala

Created in 0.0653 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.