Minimalism digital. Concentrează-te pe propria viață într-o lume plină de zgomot - Cal Newport

Minimalism digital. Concentrează-te pe propria viață într-o lume plină de zgomot - Cal Newport
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-722-367-5
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 264
Format: 13x20

DESCRIERE

Minimalism digital - Concentrează-te pe propria viață într-o lume plină de zgomot - Cal Newport

 
Nu ne-am ofeit voluntari pentru asta
 
Imi amintesc prima dată când am auzit de Facebook. Era în primăvara anului 2004, iar eu eram în ultimul an de liceu şl am început să observ că tot mal mulţi prieteni de-al mei vorbeau despre un site numit thefacebook. com. Prima persoană care ml-a arătat un profil de Facebook a fost Julie, pe atunci prietena şl acum soţia mea.

„Îmi amintesc că era o noutate”, mi-a spus ea recent. „Ne-a fost prezentat ca o versiune virtuală a catalogului tipărit al bobocilor, un loc unde puteam căuta prietenii sau prietenele persoanelor pe care le cunoşteam.”

Cuvântul-cheie din această relatare este noutate. Facebook n-a venit pe lume cu promisiunea să transforme radical ritmurile vieţilor noastre sociale şi civile, ci a fost doar una dintre multele diversiuni. In primăvara anului 2014, cunoscuţii mei înscrişi pe thefacebook. com îşi petreceau cu siguranţă semnificativ mai mult timp jucând Snood (un joc în stil Tetris care era ' inexplicabil de popular) decât actualizându-şi profilurile săli „ciupindu-şi” prietenii virtuali.

„Era interesant”, a conchis ea, „dar nu părea să fie ceva cu care ne-am putea petrece prea mult timp.”
Trei ani mai târziu, Apple a lansat iPhone-ul, dând naştere revoluţiei mobile. Ce uită mulţi însă este că „revoluţia” originală promisă de acest dispozitiv a fost mult mai modestă decât impactul său final.
 
In prezent, smartphone-urile au reformat experienţa de viaţă a oamenilor, oferind o conexiune permanentă la un amestec deranjant de bârfe şi divertisment. In ianuarie 2007, când Steve Jobs a prezentat iPhone-ul în celebrul său discurs Macworld, viziunea nu era chiar grandioasă.

Unul dintre principalele avantaje ale dispozitivului original era că integra iPodul cu telefonul mobil, ca să nu mai trebuiască să cari două aparate diferite în buzunar. (Cu siguranţă aşa m-am gândit şi eu când a fost lansat.) Astfel, cand Jobs a prezentat iPhone-ul pe scenă, a alocat primele opt minute ale demonstraţiei prezentării funcţiilor media şi a încheiat spunând: „E cel mai bun iPod pe care l-am realizat vreodată!”
 
CUPRINS:
 
Introducere

PARTEA ÎNTÂI | Fundamente
1.    O cursa dezechilibrată a înarmării  
2.    Minimalismul digital                   
3.    Curăţenia digitală  

   

PARTEA A DOUA I Practici
4.    Fă-ţi timp pentru tine    
5.    Nu da clic pe „Like"   
6.    Recuperează-ţi timpul liber    
7.    Alătură-te mişcării Atenţia Rezistă

Concluzie        
Mulţumiri 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0448 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.