Miracolul Del Potro

Miracolul Del Potro
ISBN: 978-606-722-346-0
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 368
Format: 13X20
Categoria: Biografii
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Miracolul Del Potro - Sebastian Torok

 
... cei doi metri de om sunt prăbuşiţi peste somieră, acoperiţi complet cu o pătură. Chipul, cu gura în jos. Printr-o crăpătură a jaluzelei intră un pic de lumină naturală. E târziu în dimineaţa rece. Dar Juan Martin del Potro nu are nicio intenţie de a se ridica.
 
E treaz deja de ceva vreme; se gândeşte, îşi pune întrebări şi îşi răspunde la ele în minte. Nu reuşeşte să-şi alunge demonii. Capul îi funcţionează ca o locomotivă scăpată de sub control pe nişte şine şubrede.
 
Simte o pulsaţie în încheietura mâinii stângi îl doare, în special în zilele mai umede. Stă în tăcere. Izbucneşte însă sunetul porţii electrice a edificiului; nu are chef să primească pe nimeni.
 
Soneria continuă să scâncească; nu răspunde. Se aude ţârâitul telefonului mobil. Nici de data asta nu răspunde. în ziua următoare, situaţia se repetă, şi în cea care vine. Şi încă una.

„Până nu mă lasă durerea de mână nu vreau să fac nimic. Nu mai am dorinţă...", repetă tenismenul, preocupat, în faţa antrenorului Franco Davin şi a preparatorului fizic Martiniano Orazi, veniţi în vizită, aceiaşi oameni împreună cu care, din 2008, pregătise obţinerea a 18 titluri în circuit, inclusiv cel de la US Open.

Mijlocul lui 2015. Del Potro suferise trei operaţii la încheietura mâinii stângi într-o scurtă perioadă -15 luni. Tortura din zona aceea nu dispărea. Nu avea chef să alerge, nu găsea impulsul de a lovi mingea. Iar viitorul părea, cu adevărat, întunecat. Descurajant.

„Era căzut, deprimat. Nu exista o formă de a-l ridica, pentru că se simţea cu adevărat râu. Făcuse deja două încercări de a reveni la tenis şi trebuia s-o înfrunte şi pe a treia, cu acea necunoscută - va putea sau nu să  continue să joace.
 
A fost o uzură imensă. Luni întregi a fost aşa. Ne afecta mult starea de spirit, nu doar din punct de vedere profesional. El era viaţa noastră; pe primul loc familia, apoi el. Totul se învârtea în jurul lui...
 
CUPRINS:
 
Mulţumiri        
Patru momente (Introducere)     

1.    Complice la poveste    
2.    Creşterea fiarei   
3.    Umbre negre şi multă personalitate 
4.    Un drive lustruit cu dalta                   
5.    Federer. de la statuie la prietenie       
6.    Evadare din Prison Break spre victorie
7.    Călătorie in interiorul unui Imens coşmar
8.    Marea, schimbare emoţionala
9.    Agus, celălalt îngeraş al Iui Del Potro
10.  Cupa Davis: de la traumă la eliberare
11.  O lume fascinată de uriaşul blând   
12.  Prietenii într-un univers numit „atmosferă” 
13.  La masa legendelor                    

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Biografii

Created in 0.0561 sec