Miruna, o poveste
14,10 RON
15,00 RON (-6%)

Miruna, o poveste

Miruna, o poveste
-6%
Preț: 14,10 RON
15,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 168
Format: 11x18

DESCRIERE

Miruna, o poveste - Bogdan Suceava

 
... din carte:
 
... sapa zece paşi la miazănoapte de locul unde-ai pus capul când ai adormit, crede şi vei găsi!
 
După trei zile de când s-au despărţit la livadă, află Niculae fântânarul că prietenul său Constantin Berea a început de unul singur să sape fântână intr-un loc unde meşteşugul betigaşelor de alun nu se dovedise de nici un folos.
 
Il bănui, întocmai ca şi Baba Fira mai înainte, fie că ştie o vrajă mai puternică decât cea a fântânarilor, fie că în faptele lui e ascuns şi un dram de nebunie.
 
A mers la livadă să vadă cu ochii lui ultima năzdrăvănie a lui Constantin Berea şi-l găsi pe acesta fluierând un cântec ostăşesc despre Dunăre şi lucruri de ruşine, săpând la doisprezece coti adâncime cu o lopată de infanterie şi având legata de brâu o funie groasă cât braţul, cu care să se tragă singur afară.
 
Niculae fântânarul încercă să-i spună că pământul e nisipos pe Măgură, că nu se face aşa şi că odată îl poate înghiţi lutul, dacă sapă fără noimă.
 
Aici pământurile alunecă foarte uşor, după cum de altfel se povesteşte şi se ştie din istoria Meşterului Manole şi a minunatei sale mănăstiri clădite pe nisip.
 
Constantin Berea se opri din săpat şi spuse:
 
—    Aici nu mai e vorba despre vreun meşteşug. Cu groapa asta aş putea să trec prin tot pământul şi tot nu s-ar surpa. E o poartă.
 
De fapt. după visul acela era atât de încredinţat că acolo există apă, încât se gândise între altele şi la posibilitatea ca apa...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0650 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.